Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKA NAJAVA

Bayern na Romu: Sigurno je samo jedno, audijencija kod Pape

Bayern
Reuters (Ilustracija)
20.10.2014.
u 10:22

Bayern u Bundesligi u posljednje četiri utakmice ima gol-razliku 16:0, ali u LP pobjeđuje s tankih 1:0, dok je Roma napadački raspoložena na obje fronte

- Ne možemo dočekati utakmicu s Bayernom - tim je riječima dvoboj Lige prvaka u utorak na Olimpicu najavio Romin trener Rudi Garcia, piše Goal.com.

Nakon što se u Serie A pobjedom protiv Chieva 3:0 primaknula Juventusu samo na bod, Roma je ponovno euforična. Možda je i to najveći problem domaćina, kod kojeg je stanje povišenih emocija ponekad „dvosjekli mač“. Što bi tek trebali reći Bavarci koji su ovog vikenda sa 6:0 pobijedili Werder? 

U skupini, Roma i Manchester City, koji ovog tjedna gostuje kod CSKA, imaju po četiri boda,  Bayern maksimalnih šest. 

Dok im u Bundesligi nema ravnih, Bayern u Ligi prvaka nije tako „raskošan“. Manchester City kod kuće i CSKA u gostima pobijedio je s minimalnih 1:0. Građane je svladao tek u 90. minuti pogotkom Boatenga, a gol u Moskvi Thomas Müller zabio je pred praznim tribinama, iz jedanaesterca.  Roma je kod Cityja izvukla bod, a prije toga „utrpala“ pet golova Moskovljanima.

Stoga Bayernu ipak neće biti lako kod Rome, koja traži prolaz u skupini u kojoj ima četiri boda. Nova pobjeda „zapalila“ bi Rim, pokazala ambicije i u Ligi prvaka, ne samo u Serie A.  

No, Guardiolina momčad jedini je poraz doživjela još sredinom kolovoza, kad ih je u njemačkom Superkupu pobijedila dortmundska Borussia (2:0). Od tada je Bayern nanizao 11 utakmica bez poraza, uz tek dva remija (Schalke, HSV). U posljednje četiri utakmice bavarski klub je u Bundesligi zabio je ukupno 16 golova. Ako vam to nije dovoljno zastrašujuće, reći ćemo vam da pritom obrana nije primila ni jedan pogodak. Ivica Olić jedan je od rijetkih koji su zabili Bayernu ove sezone, bilo je to na startu Bundeslige, a vratar Manuel Neuer vjerojatno se dobro sjeća Olićevog fantastičnog udarca s ruba 16-erca... 

Guardiola bi u Rimu mogao računati na oporavljenog Francka Riberyja kojemu je dao posljednjih pola sata igre protiv Werdera. Ne i na nesretnog Thiaga Alcantaru koji se ponovno ozlijedio, na treningu mu je stradao gležanj. 

Kod Rome, koja je ove sezone doživjela samo jedan poraz, u gostima kod Juventusa, u sastavu neće biti Seydoua Keite, koji je propustio i utakmicu protiv Chieva, jer se ozlijedio na utakmici Malija. Grk Kostas Manolas zbog suspenzije ne može igrati u Serie A, ali je spreman pojačati obranu u Ligi prvaka. Za Romu je dobra vijest oporavak Danielea De Rossija, važnog igrača na sredini terena. 

Statistika će reći da Bayern rijetko gubi na gostovanjima Lige prvaka, poražen je samo jednom u 11 posljednjih  utakmica, prošle sezone kod Reala. Brojne su poveznice između ova dva kluba. Guardiola je igrao za Romu u sezoni 2002/2003 i nastupao u Ligi prvaka uz Tottija i De Rossija. Rudi Garcia bio je trener francuskog Lilla koji je dvaput poražen protiv Bayerna u tom natjecanju. Najsvježija veza je Mehdi Benatia, marokanski reprezentativac koji je ovog ljeta, uz dosta ružnih riječi, iz Rome prešao u Bayern. 

Ova dva kluba dosad su dvaput igrala u europskim natjecanjima. U skupini Lige prvaka 2010., svaka je momčad dobila dvoboj kod kuće (3:2 Roma, 2:0 Bayern). U dvije četvrtfinalne utakmice Kupa pobjednika kupova 1985., Bayern je prošao dalje s dvije pobjede (2:1 u Rimu, 2:0 u Münchenu).

Svašta je moguće u ovom dvoboju, a sigurni smo samo u jedno. Kako god završila utakmica, obje momčadi dan poslije idu zajedno na audijenciju kod Pape Franje.

>> Kladioničarske najave pratite na portalu Goal.com

>> Bayern zabio šest komada Werderu, Olić i Perišić igrali u pobjedi Wolfsburga

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije