Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Liga prvaka

Bayern pobijedio Dinamo sa 5:0, Lewandowski poput Olića

Dinamo - Bayern
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
29.09.2015.
u 22:36

Guardiola je ozbiljno shvatio ovaj susret i bez obzira što ga za vikend čeka derbi protiv Borussije, odlučio krenuti s jakim snagama, samo su Alonso i Müller ostali na klupi

Nakon veličanstvene pobjede u prvom kolu Lige prvaka protiv Arsenala, Dinamo je doživio prizemljenje. Bayern je na Allianz Areni slavio sa 5:0 i pokazao da je ipak za klasu bolja momčad.

- Igramo protiv najbolje momčadi na svijetu, cijenimo ih, ali i oni su ljudi od krvi i mesa, dat ćemo sve od sebe pa nakon utakmice vidjeti kako će završiti, rekao je Zoran Mamić u najavi susreta, ali njegova momčad nije uspjela odgovoriti ovako snažnom protivniku.

Greške obrane

Guardiola je ozbiljno shvatio ovaj susret i bez obzira što ga za vikend čeka derbi protiv Borussije, odlučio krenuti s jakim snagama, samo su Alonso i Müller ostali na klupi. I prvih desetak minuta Dinamo je uspio odolijevati napadima, ali onda se Bayernu otvorilo i bilo je to neugodnih 15 minuta. Naime, od 13. do 28. minute Dinamo je primio četiri gola, zabijali su Costa, Götze i Lewandowski (dva gola)! Nažalost, zasluge za taj rezultat, osim sjajnim igračima bavarskog klub, idu i dinamovcima, Eduardo je dva puta loše reagirao, a prvi gol Lewandowskog poklonio je Benković koji je katastrofalno reagirao.

S tim rezultatom otišlo se na odmor, a Guardiola je tako ušao u povijest. Naime, ovo mu je bilo četvrti put u Ligi prvaka da njegova momčad već na poluvremenu vodi s četiri i više golova razlike, odvojio se od Fergusona kojem je to pošlo za rukom tri puta.

Zoran Mamić u svlačionicu je otišao ljutit, a odmah je napravio promjenu i umjesto Benkovića uveo Goncala.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL/Borna Filic/PIXSELL

U nastavku je Bayern isto dominirao, Guardiola nije želio spustiti gas pa je uveo i Martineza i Müllera, ali njegova je momčad uspjela postići "samo" jedan gol. U 55. minuti obrana hrvatskog prvaka je izigrana, poljski napadač ostao je sam i postigao svoj treći na utakmici, deveti od posljednjih 11 golova Bayerna. Statističari su odmah izračunali da je u 184 minute postigao nevjerojatnih deset pogodaka. Isto tako, treba izdvojiti da je postao tek peti igrač Bayerna koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka. Prije njega to su napravili Mario Gomez, Ivica Olić, Claudio Pizarro i Roy Makaay.

Bilo je do kraja susreta još nekoliko prilika za povećanje vodstva, ali sreća, Eduardo i nepreciznost igrača Bayerna spriječili su veću katastrofu.

Veličanstveni navijači

Dinamo? Tek je nekoliko puta zaprijetio preko Soudanija i Pjace, ali nisu to bili pokušaji koji bi mogli iznenaditi Neuera. Sve u svemu, prekinut je niz od 45 utakmica bez poraza, i to petardom u mreži, ali ne može se Dinamu to zamjeriti, na Allianz Areni su više golova znale priimati i puno bolje i skuplje momčadi od Dinama...

Dodajmo kako je na tribinama bilo više od pet tisuća navijača Dinama koji su sjajno bodrili svoju momčad. Cijelo vrijeme su bili uz igrače, bodrili su ih i u trenucima kada su zaostajali pet razlike, a nebrojeno puta nadglasali su cijelu Allianz Arenu. Njihovo navijanje bilo je za svaku pohvalu!

U sljedećem kolu, koje se igra 20. listopada, Dinamo dočekuje Olympiakos.

>>Tijek utakmice i golove možete pogledati OVDJE!

>>Barcelona u dvije minute preokrenula, Olympiakos iznenadio u Londonu!

Liga prvaka, 2. kolo

Bayern - Dinamo 5:0 (Douglas Costa 13', Lewandowski 22', 28' 55' Götze 25')

Komentara 225

VI
vinobran
21:36 29.09.2015.

ocekivano....

IV
ivan.vidaspunta
21:14 29.09.2015.

jedva

DU
Deleted user
21:16 29.09.2015.

Vec je 67 srcanih udara u Srbiji od radosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije