Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRIĆU 90 MINUTA

Bale sjajnim prodorom srušio Barcu, Realu Kup kralja!

Barcelona Real
Foto: UESyndication/PIXSELL
1/6
16.04.2014.
u 22:55

Real Madrid traži prvi naslov, dok Katalonci spašavaju sezonu. Luka Modrić igra od prve minute.

Gareth Bale dokazao je da je čovjek koji vrijedi 90 milijuna eura. Fenomenalnim golom za 2:1 u 85. minuti donio je Realu pobjedu protiv Barcelone u finalu Kraljeva kupa. Velšanin je primio loptu malo iza centra, gurnuo u “for”, zaobišao stopera Barcelone Bartra kao da ne postoji, te nakon 50 metara sprinta zabio Pintu.

Vratnica Modrića

Gol je to kojim je Real osvojio 19. Kraljev kup u povijesti. Da je to njegova utakmica Bale je pokazao već u prvih sedam minuta kada je bio u dvije odlične šanse. Do vodstva 1:0 Real je došao golom Di Marije u 11. minuti nakon sjajnog protunapada! Benzema je proigrao Di Mariju koji je izašao sam ispred Pinta i matirao ga snažnim udarcem! Barcelonini igrači tražili su zaleđe, no nije pomoglo...

Barca je tijekom cijele utakmice imala veći posjed lopte (68%-32%) što im se isplatilo u 68. minuti kada je stoper Bartra zabio glavom za 1:1.

No, Real je tada ubacio u višu brzinu, a do vodstva je zamalo došao u 81. minuti kada je Modrić sa 20-ak metara pogodio stativu. No, četiri minute kasnije Bale je zabio taj odlučujući pogodak i postao prvi Velšanin strijelac u EL Clasicu.

Veliku priliku za izjednačenje Barcelona je imala u 90. minuti, no Neymar je iz blizine pogodio stativu. Brazilac je na kraju ispao tragičar, no još lošiji bio je Lionel Messi. Koliko je Argentinac bio nezainteresiran u jučerašnjoj utakmici, pogotovo za obrambene zadatke, najbolje dokazuje podatak da u prvih 45 minuta niti jednom nije taknuo loptu u Barceloninoj polovici terena.

Naš Luka Modrić odigrao je vrlo dobru utakmicu, bio je većinom koncentriran na obrambene zadatke, te pogodio stativu u toj 81. minuti. A već standardno imao je najviše dodira s loptom (59) od svih Realovih igrača.

Carlo Ancelotti je pak osvojio prvi trofej na klupi Real Madrida, te se izjednačio sa Jose Mourinhom koji je također osvojio španjolski, talijanski i FA cup.

Ancelotti: Zaslužili smo

Cristiano Ronaldo zbog ozljede je utakmicu odgledao s tribine, no nakon zadnjeg sučeva zvižduka u svečanom odijelu i šilterici (?!) spustio se na travnjak i emotivno slavio sa suigračima.

Prema pisanjima španjolskih medija, Portugalac će biti spreman za okršaj protiv Bayerna u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Bayerna idućega tjedna.

– Ozljeda Ronalda bila je dodatan motiv mojim igračima. Igrali smo na jako visokom nivou cijelu utakmicu, zaslužili smo pobjedu. Naravno da će nam ovaj trofej dati samopouzdanje za završetak sezone – rekao je Ancelotti.

Vrataru Madriđana Ikeru Casillasu ovo je 16. trofej s Realom.

- Ovo je bilo fenomenalno, sretan sam zbog navijača i momčadi. Imao sam sreće kod pokušaja Neymara u zadnjoj minuti. Stavili smo ruke na vrlo lijepi trofej, sada idemo po Ligu prvaka i prvenstvo – rekao je vratar Real Madrida Iker Casillas, koji je nakon 788. minuta ove sezone ipak primio gol u Kupu kralja.

>> Bayern u finalu kupa, Mandžo opet zabio

Komentara 9

Avatar Pablo 69
Pablo 69
07:54 17.04.2014.

Bravo Real! Bale je odlican i po mom punu jaci kad nema CR7 pored njega.

DU
Deleted user
08:56 17.04.2014.

Ko zeli i ima pristu SK-programu, mogao je jutros do 06-09 sati pratiti snimku Real-Barca……………….

PE
petar24
14:16 17.04.2014.

Toooooo Realll tooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije