Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
golijada u parizu

PSG bez Ibre iznenađujuće slavio, Rakitićeva najgora utakmica u Barci

PSG - Barcelona
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/9
30.09.2014.
u 23:30

PSG je 30. uzastopnu europsku utakmicu na Parku prinčeva ostao nepobijeđen.

- Izostanak Ibrahimovića ne mijenja ništa. On bi bio veliki gubitak za bilo koju momčad, ali to ništa ne mijenja. Oni su i dalje snažna momčad - kazao je uoči susreta 2. kola skupine F Lige prvaka na Parku prinčeva trener Barcelone Luis Enrique.

No, budući da je PSG bio i bez Lavezzija te Thiaga Silve rijetki su ozbiljno shvatili njegove riječi. Takav PSG trebao je biti ipak lagan zalogaj za slavnu Barcu.

Međutim, tako nije mislio domaći trener i bivši Enriqueov suigrač, Laurent Blanc, koji je, da se poslužimo riječnikom Ćire Blaževića, 'galvanizirao' svoju oslabljenu momčad i učini je ravnopravnim suparnikom Kataloncima. Štoviše, Parižani su sa tri pogotka napunili mrežu Ter Stegena i šokirali Messijevu družinu.

Već na početku utakmice, u 10. minuti, David Luiz bacio je u trans Park prinčeva. Navijači nisu stigli niti proslaviti pogodak, a već je rezultat u 12. minuti poravnao Messi nakon sjajne kombinacije sa Iniestom. Igralo se otvoreno s obje strane pa nije dugo trebalo čekati na novi pogodak. Verratti je iskoristio jedno ubacivanje i lošu reakciju Rakitića koji ga je zaboravio na drugoj vratnici. Već u 26. minuti bilo je 2:1 za domaće.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Početkom nastavka, u 54. minuti, novi šok za Katalonce. Ovog puta na drugoj vratnici neometan se našao Matuidi i povećao na 3:1. I onda ponavlja se situacija iz prvog dijela, samo minutu nakon toga smanjio je Neymar odmjerenim udarcem.

Barca je do kraja susreta pokušala stići do preokreta, držala je loptu u svojem posjedu, no obrambeni blok Parižana nije dozvolio da Katalonci stvore mnogo dobrih prilika. Najbliže pogotku bio je Munir koji je u 85. minuti udarcem iz daljine pogodio vratnicu.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

PSG je tako i 30. uzastopnu europsku utakmicu na Parku prinčeva ostao nepobijeđen. Oboreni su još neki rekordi. Xavi, koji je ušao u igru umjesto debitanta u Ligi prvaka za Barcu, Ivana Rakitića, upisao je 143. nastup u elitnom natjecanju te pretekao dosad vodećeg Raula (142). Messi je postigao 68. pogodak u Ligi prvaka i izjednačio se s Cristianom Ronaldom na prvom mjestu.

Hrvatski gledatelji sa zanimanjem su pratili Rakitićev prvi nastup u Ligi prvaka za Barcelonu. Trener Enrique postavio ga je na desnu stranu vezne linije. Ipak, bio je to najslabiji Raketin nastup od dolaska u slavni klub. Sukrivac je, kako smo prije naveli, kod drugog pogotka, a tek poneki udarac i dobro izveden prekid premalo je u odnosu na ono što je prikazivao u prethodnim nastupima. Hrvatski veznjak uklopio se u slab nastup Barcelone, no već za četiri dana imat će priliku popraviti dojam u gostima kod Raya Vallecana.

Dodajmo kako su u drugom susretu ove skupine APOEL i Ajax odigrali neriješeno 1:1 pa je PSG prvi sa 4 boda, Barcelona ima 3, Ajax 2, a APOEL 1.

>>Zaboravili na Messija i Neymara: Evo čime je Rakitić oduševio Francuze

>>Sjajni Maribor osvojio bod kod Schalkea, Šahtar ispustio pobjedu

>>Neuništivi Totti zabio Cityju i postao najstariji strijelac u povijesti LP-a

Komentara 10

DU
Deleted user
22:55 30.09.2014.

Prva sezona prilagodbe u novom klubu je najteža,LP je posebna priča,sjetimo se Luke u Realu.Za drugi gol krivac je vratar Barcelone trebao je ostati na gol crti uz prvu vratnicu...

BA
bajo2
23:49 30.09.2014.

rakiticeva "najgora"...u barci!a je ih puno i odigrao!

VL
????
22:19 30.09.2014.

Izgleda da i ovdje Rakitić igra na krivom mjestu. Trebao bi u sredini a ne desno. I još je jedan gol primljen preko njega.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije