Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rakitiću 90 minuta

Barcelona pokazala moć i s pet komada izbacila PSG, Neymar ušao u povijest

Barcelona - PSG
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
21.04.2015.
u 22:38

Ivan Rakitić na terenu je proveo svih 90 minuta i solidno odradio svoj posao. Hrvatski reprezentativac oduzeo je nekoliko lopti, razigravao suigrače te je u 49. minuti pokušao ugroziti gol francuske momčadi. Pucao je iz daljine, ali ravno u vratara.

Barcelona je došla do treće pobjede nad PSG-om ove sezone u njihovu četvrtom dvoboju. Katalonski klub slavio je i u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, ovoga puta bilo je 2:0.

Barca je u Parizu prije šest dana odigrala impresivno i pobijedila 3:1, a mnogi su tvrdili da ne bi bilo tako jednostavno da Ibrahimović nije odrađivao suspenziju. No, Šveđanin je večeras bio na Camp Nouu, ali ni to nije pomoglo. Štoviše, njegov loš učinak protiv Barce u Ligi prvaka se nastavio. Naime, ovo mu je bio sedmi susret protiv kluba u kojem je igrao jednu sezonu, ali još uvijek ne zna za pobjedu (ove sezone bio je ozlijeđen kada je PSG slavio 3:2 u skupini). Tri puta je dosad remizirao, a četiri puta izgubio.

Sjajni Neymar

Iako se očekivalo da bi PSG na početku utakmice mogao zaigrati otvoreno jer lovi prednost, protiv Barce je to gotovo nemoguće jer lopta je uglavnom u nogama njihovih nogometaša, što je i u utorak navečer bio slučaj. Katalonci su diktirali ritam, iako nisu imali nekih izglednih prilika na samom otvaranju. No, već u 14. minuti bljesnule su dvije zvijezde i domaćin je poveo. Prvo se Iniesta sjajno oslobodio nekoliko igrača na sredini terena, povukao loptu i lijepo 'podvalio' Neymaru, a Brazilac je poput rutinera zaobišao Sirigua i zabio za vodstvo.

Foto: Reuters/PIXSELL

Bio je to 1000. pogodak Barcelone u europskim natjecanjima! Uz to, Neymar je ušao u povijest jer je postao prvi igrač u povijesti ovog natjecanja koji je u jednoj sezoni u četiri utakmice zabijao istom protivniku. A on je tek drugi Brazilac koji je zabio deset i više golova u dvije Lige prvaka: europskoj i južnoameričkoj! Osim njega to je dosad uspio samo Jardel.

A da je u sjajnoj formi Neymar je potvrdio u 34. minuti kada je pobjegao Luizu te glavom zabio nakon ubacivanja Danija Alvesa, a s tim rezultatom momčadi su otišle na odmor.

U nastavku susreta Neymar, Messi i društvo su i dalje dominirali, ali su spustili gas i održavali prednost. PSG je nešto pokušao preko Verrattija i Ibrahimovića, ali njihove udarce Ter Stegen je bez problema obranio.

Legendarni Xavi

Ivan Rakitić na terenu je proveo svih 90 minuta i solidno odradio svoj posao. Hrvatski reprezentativac oduzeo je nekoliko lopti, razigravao suigrače te je u 49. minuti pokušao ugroziti gol francuske momčadi. Pucao je iz daljine, ali ravno u vratara.

Barca je tako pokazala koliko je moćna i s ukupno 5:1 preskočila bogati šeikov PSG. Iako su mnogi nakon ždrijeba mislili da će se katalonska momčad namučiti, ovaj par gotovo da nije donio nikakvu neizvjesnost, već nakon prvog dvoboja moglo se zaključiti tko će proći dalje, a večeras je stigla i potvrda. A svakako treba istaknuti i legendarnog Xavija, koji je na poluvremenu ušao umjesto Inieste, a to mu je bio 170. europski nastup, od čega je 148. puta zaigrao u Ligi prvaka (53 puta u fazi na ispadanje).

Liga prvaka, četvrtfinale:

Barcelona - PSG 2:0 (3:1) (Neymar 14', 34')

>>Bayern 'pregazio' Porto i s uvjerljivih 6:1 prošao u polufinale Lige prvaka!

Komentara 2

TM
Tim_Minchin
22:59 21.04.2015.

david luiz... igrač kojeg svaka momcad zeli u protivnickoj ekipi...

TH
than
23:39 21.04.2015.

Mene samo zanima jel' Bayern usao takodjer u povijest. Jel' ijedna ekipa u tom natjecanju postigla 5 golova u tako kratkom periodu ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije