Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Barcin kamp

Barcelona opet organizira kamp, sve više Hrvata u bazi

Barcelonin kamp
Foto: VL
05.07.2015.
u 08:25


- Dečki su osim nogometa uživali u ljepotama Barcelone, razgledavanju svih kulturnih i sportskih znamenitosti.

Sa sjajnim dojmovima iz Barcelone vratili su se klinci koji su pet dana boravili u kampu katalonskog nogometnog diva. Prvi put nakon nekoliko godina zainteresirani klinci išli su izravno u Barcelonu. 
Do sada je praksa bila da se selekcija odrađuje po regijama, a potom bi nekolicina najtalentiranijih odlazila u Barcelonin kamp. Ove godine, od 22. do 26. lipnja u FCB Escoli treniralo je 20 klinaca. O boravku u Barceloni pričala nam je Marijana Vuletić, koja je koordinirala sve detalje ovog projekta. 


- Na kampu je sudjelovalo 20 dječaka, od 8 do 17 godina. Najviše klinaca bilo je iz Hrvatske, trojica iz Crne Gore, a jedan, koji je rodom iz BiH, stigao iz Norveške. Trenirali su u dvije skupine, 12 dječaka u mlađoj grupi, te 8 u starijoj. Dječaci su imali 2 treninga na dan po sat i pol vremena, te su imali dvaput teorijska predavanja gdje su slušali i učili o povijesti kluba, metodologiji, tehnici i taktici - istaknula je Marijana. 


Tijekom boravka družili su se s vršnjacima iz Turske koji su također bili u kampu. 
Zanimljivo je da Barcelonina škola u Turskoj radi cijelu godinu. Sličan koncept u Barceloni pripremaju i za Hrvatsku.


- Dečki su osim nogometa uživali u ljepotama Barcelone, razgledavanju svih kulturnih i sportskih znamenitosti. Zadnji dan su svi polaznici kampa dobili diplome, a jedan od sretnika je dobio dres s potpisima Messija, Neymara i Rakitića, bilo je to više od kampa i nogometa. Iz svake grupe su izdvojili po dva dječaka koja su se posebno istaknula, a svi dječaci se nalaze u njihovoj bazi i prati će ih u njihovom daljnjem radu i nogometnom razvoju... - istaknula je Marijana Vuletić.


Zbog velikog zanimanja organizirat će se još jedan kamp u Barceloni od 24. do 28. kolovoza., a više informacija može se dobiti na: marijana@culmena.hr ili brojeve telefona 099-6643-170, te 01-2302-175.

>>Traže novog Rakitića, u Barcelonin kamp ide čak 24 malih Hrvata

Komentara 3

DH
dalibor.hren
09:40 05.07.2015.

Zaboravili ste napisati da u kamp nisu išla djeca koju su zapazili Barcelonini skauti već djeca čiji su roditelji to mogli masno platiti!

Avatar nijeminišta
nijeminišta
09:35 05.07.2015.

ovo je stvarno samo za super naivne - već godinama ovakvi kampovi se organiziraju po cijelom svijetu... i uzimaju lovu nadobudnim i bolesno ambicioznim roditeljima... ali svaka bud.ala ima svoje veselje...

Avatar Idler 3
Idler 3
11:54 05.07.2015.

Baš sam i ja htjel spomenut kak to nisu djeca koju su zvali iz Barce i platili im put i smještaj ali ah....dok ima onih kaj su spremni platit do tad buju i postojali ovakvi buisiness-kampovi !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije