Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OČI UPRTE U NJIH

Kad Barcelona i Bayern igraju međusobno prije finala, najčešće osvajaju Ligu prvaka

Bayern
Foto: Reuters/PIXSELL
24.04.2015.
u 17:15

Kad se uzme u obzir postotak realiziranih šansi, razlika je tek jedan posto.

Barcelona i Bayern igrali su dosad osam puta u Europi, sve nakon 1996. godine. Ždrijeb Lige prvaka odlučio je kako će ove godine u polufinalu odigrat i svoj deveti te jubilarni deset, međusobni susret u Europi.

Posljednji put susreli su se 2013. godine u polufinalu Lige prvaka. Tad je Bayern sa 7:0 u dvije utakmice uništio mit o najboljoj momčadi svih vremena. To je ujedno najveća ukupna pobjeda u polufinalu Lige prvaka u povijesti.

Bayern je pobijedio triput u svoja četiri posjeta Barceloni, pobijedio ju je 2:1 1998. u grupnoj fazi. No deset godina kasnije, Barcelona je pobijedila Bavarce 4:0 na Nou Campu i kasnije podigla trofej. Bavarci su slavili protiv Katalonaca u polufinalu tadašnjeg kupa Uefa 1996. godine 2:1 na Nou Campu, nakon što su u prvoj utakmici, onoj u Münchenu, odigrali 2:2.

Statistička analiza otkriva kako jako malo razdvaja ove dvije momčadi. Barca je primila gol manje, ali je jedanput manje sačuvala svoju mrežu. Razlika u točnosti dodavanja obje momčadi može se mjeriti u promilima, a Barca ima ukupno asistenciju više od Bayerna.

Iako Katalonci imaju jedan od najubojitijih napada u Europi, Bavarci su u tekućoj sezoni bez konkurencije kad je riječ o golovima. Zabili su ih čak sedam više od Rakitića i društva. No kad se uzme u obzir postotak realiziranih šansi, razlika je tek jedan posto.

>> Statistiku koju Barcelona i Bayern imaju pogledajte na Goal.com

>> Barcelona jedina od polufinalista Lige prvaka zarađuje od trofeja koje osvaja

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije