Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TKO ĆE BITI PRVAK?

Mandžukić za dva tjedna 'odlučuje' hoće li prvak biti Barca ili Real

Mario Mandžukić
Foto: Reuters/PIXSELL
04.05.2015.
u 10:15

Real mora dobiti sve tri utakmice i čekati kiks Barce koja ipak ima teži raspored. U pretposljednjem kolu o naslovu prvaka mogao bi odlučiti – Mario Mandžukić

U Njemačkoj, Engleskoj i Italiji sve je jasno kad je riječ o osvajanju naslova prvaka. Tako je i u Hrvatskoj, iako to baš i nije važno za ovu priču, ali Dinamo je na razini tih dominantnih momčadi u svojim ligama, kao što su Bayern, Chelsea i Juventus u spomenutim ligama.

77:70 za Barcu

Još je neizvjesno u Francuskoj u kojoj se bore PSG i Lyon, a posebno je zanimljivo u Španjolskoj. Kako se prvenstvo primiče kraju, nitko od preostalih kandidata, Barcelone i Reala, ne posustaje.

Barcelona se prošetala Cordobom iako joj je dugo trebalo da slomi otpor. Uzalud joj je bio posjed (nakon 25 minuta 75 posto, bez ijednog udarca u okvir). No, onda je magični Messi našao Rakitića, bomba je završila pod prečkom. Sve dalje bilo je iživljavanje, na kraju su "utrpali" osam komada, što će im dobro doći za samopouzdanje uoči prve polufinalne utakmice Lige prvaka s Bayernom na svom Nou Campu (srijeda). Tri komada "utrpao" je Luiz Suarez u Cordobi i postigao, kažu, savršeni hat-trick. Naime, zabio je lijevom i desnom nogom te glavom. Doduše, nije zabio tri zaredom ni u istom poluvremenu da bi bio pravi hat-trick. Ali, to govori o njegovim raznovrsnim umijećima. Takav savršeni hat-trick za Barcu zadnji put zabio je Patrick Kluivert 2002. godine. Barcelona "trpa", njezin MSN (Messi, Suarez, Neymar) utrpao je ove sezone 77 golova samo u La ligi, od 105 koliko je zabila Barcelona.

Isto toliko, dakle 105, zabio je i Real, a BBC (Benzema, Bale, Cristiano) 70 puta tresao je suparničke mreže. I Real i Barca u prosjeku zabijaju tri gola po utakmici. Za usporedbu, kod nas dominantni Dinamo zabija 2,34 po susretu. I Realu je ova pobjeda nad Sevillom uz tri komada Cristiana Ronalda itekako trebala, ostali su sa dva boda zaostatka za Barcelonom. No, potvrdili su da su jaki, Sevilla do subote navečer nije bila nijednom poražena kod kuće u sezoni. Sad ima jedan, kao i Real, Atletico i Valencija, dok je Barca dvaput izgubila na svom travnjaku.

– Ostali smo u utrci za naslov prvaka, na nama je sada da pobijedimo i sve tri preostale utakmice i vidimo što će se dogoditi. Ali, važno nam je i zbog Lige prvaka, mirniji ulazimo u sudar s Juventusom – kazao je Carlo Ancelotti.

Real mora sve dobiti

Da, Real mora dobiti sve tri utakmice i čekati kiks Barce koja ipak ima teži raspored. U pretposljednjem kolu o naslovu prvaka mogao bi odlučiti – Mario Mandžukić. Igra se u Madridu i Atletico je prošle godine bio Barci crna mačka, remizirao je s njom i Real je u posljednjem kolu postao prvak. Ove sezone Barca je pobijedila Atletico sa 3:1 (dvaput Suarez i jednom Neymar), tada je Mandžukić zabio iz jedanaesterca, i u kupu je Barca dvaput pobijedila. K tome, Barci ne leži ni Real Sociedad.

Dovoljno je Realu da Barca negdje remizira, a da Ancelotti upiše tri pobjede, tada bi bili bodovno izjednačeni, a u međusobnim susretima bolji je Real (3:1, 1:2).

I u tri ova zadnja kola dobit ćemo najboljeg strijelca lige, vodi Ronaldo sa 42 (sa tri koja je u 3:2 pobjedi zabio Sevilli), a Messi ima 40. I zato mu svaka čast što je dao Neymaru da puca jedanaesterac, mogao je biti samo na gol zaostatka za CR7.

Raspored do kraja:

Barcelona – Real Sociedad 9. svibnja 18 sati

Atletico M – Barcelona 17. svibnja, 20

Barcelona – Deportivo 24. svibnja, 20

Real – Valencia 9. svibnja, 20 sati

Espanyol – Real 17. svibnja, 20 sati

Real – Getafe 24. svibnja. 20 sati

>> Cristiano Ronaldo hat-trickom Sevilli postao najbolji strijelac među aktivnim nogometašima

Komentara 7

MA
matejcro
10:41 04.05.2015.

Real je u posljednjem kolu prošle sezone postao prvak?! Daj molim te, pa to je bio izravan okršaj Atletica i Barce za naslov prvaka. E moj autoru, da ne postoji wikipedia ili sluzbena stranica Primere pa bih ti možda i oprostio...

DU
Deleted user
11:10 04.05.2015.

Ko prati i gleda tekme Barce, Reala i Atletica, tj. ko prati španjolsko prvenstvo zna da je prvenstvo riješeno još prije mjesec dana. Ja osobno sumnjam da Atletico, dakle kako stvari stoje i u ovoj fazi prvenstva više ima kapaciteta za pomrsiti račun Barci. Kao navijač Reala volio bih da sam u krivu, međutim ajmo biti realni.

RI
rikavac
16:57 04.05.2015.

Mandzukic nece odlucit nista zato sto ne igra,a zasto ne igra zato sto ne daje golove.Doveden je da daje golove a ne da prica sa sudijom i da se tuce sa igracima po sesnaestercu.Mislim da je vrijeme novinari da prestanete dizat Mandzukica u nebesa sto ga vi dizete vise on sve losije igra. Volim novinare kad pocnu usporedjivat Dinamo sa svjetskim velikanima kako Dinamo daje 2;34 gola po utakmici a Barsa i Real 3. Usporedba je van svake pameti a novinar koji napise takav clanak je retardiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije