Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEUOBIČAJENO

Baldasar pisao Platiniju: Dajte nam EP 2020.

'03.05.2013., Split - Ivo Baldasar, kandidat SDP-a za gradonacelnika Splita Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL'
Ivana Ivanović/PIXSELL
13.03.2014.
u 17:21

- Pri nedavnom dolasku u Split Šuker s nama nije ni kontaktirao niti pokazao želju za razgovorom - piše Baldasar u pismu Platiniju.

Kad čuje riječ Hrvatska, predsjedniku Uefe Michelu Platiniju vjerojatno će pozliti. Ovih dana u stalnoj je vezi s Hrvatima, piše mu HNS, jer se žali da ga proganja Vlada, a sad mu se obratio i gradonačelnik Splita. Ni manje ni više, Ivo Baldasar poslao je prijavu Splita za organizaciju Eura 2020. godine. Danima je Baldasar vagao hoće li se obratiti izravno Platiniju, a u konačnoj odluci pripomoglo je i ignoriranje Davora Šukera. Teško je povjerovati da će Platini uzeti u obzir neuobičajenu kandidaturu, vjerojatnije je da će Hrvatima reći da pometu u vlastitoj kući.

Hvaljenje sa 69 medalja

- Iako nije uobičajeno da Vam jedan grad prijavljuje kandidaturu za organizaciju velikog nogometnog natjecanja, obraćamo Vam se izravno budući da Hrvatski nogometni savez ne želi ni razgovarati o mogućnosti kandidiranja grada Splita za jednog od domaćina Europskog nogometnog prvenstva 2020. godine. Naime, nakon višekratnih poziva (putem dopisa i putem medija) da sjednemo za zajednički stol i razgovaramo o kandidaturi Splita kao domaćina EP-a 2020., HNS i njegov predsjednik Davor Šuker i dalje nas ignoriraju. Štoviše, pri nedavnom dolasku u Split Šuker s nama nije ni kontaktirao niti pokazao želju za razgovorom. Potaknuti takvim ponašanjem krovne hrvatske nogometne organizacije, a potpuno svjesni da to nije uobičajena procedura kandidature, obraćamo se izravno Vama da Vas upoznamo s našom namjerom i željom za domaćinstvom EP-a 2020. - napisao je između ostalog Baldasar.

Objasnio je Platiniju da Split ima stadion za 33.700 gledatelja, da je poboljšao turističku ponudu, a podsjetio je Platinija da Split u svojoj kolekciji ima 69 olimpijskih medalja u 10 sportova te da je bio domaćin Mediteranskih igara, Europskog atletskog prvenstva, Svjetskog rukometnog prvenstva i Atletskog kupa kontinenata.

Vlada RH nas podržava

Zaboravio je gradonačelnik na Europsko prvenstvo u vodenim sportovima, pa na prvenstva Europe i Svijeta u košarci, pa na Europsko malonogometno prvenstvo...

- Iako svjesni da su nam šanse za domaćinstvo minimalne zbog ignoriranja HNS-a, kao gradu koji sebe voli nazivati gradom sporta i sportaša, stalo nam je da čujete naš stav i razmišljanje te molimo da naše mišljenje uzmete u obzir pri odlučivanju. Također, imamo i načelnu podršku Vlade RH. Uz isprike što smo se, neuobičajeno za protokol, obratili izravno Vama, zahvaljujemo na razumijevanju - piše Baldasar u pismu koje je dostavio ministru Željku Jovanoviću, njegovu pomoćniku Petru Skansiju i Hajduku.

>> Šuker je obećao Italiju, novac, kamp..., ali nije 'kupio' Splićane

Komentara 13

Avatar mohito
mohito
19:49 13.03.2014.

jovanovic, novi heroj splita i okolice, skupa sa svojim partijskim kolegama xe poduzet sve da zadrzi vlast u splitu, pa makar zbog toga jos vise osiromasio hrvatsku - ali buduci se split sam gura u tu kakdidaturu, nek sam i snosi troskove organizacije i obnove poljuda...

JA
JackRussell
18:12 13.03.2014.

Ovo je Linićev poučak, Baldasar je pod pritiskom svoje partije da se opere stranački novac prije nego ih dosegne ruka pravde. Još k tome, uzeo bi od hrvatskih građana čiji su nas političari ugurali u dug od 36 milijardi eura, Baldasaru, tko bi to trebao platiti? Jesi li ti bolestan?

SJ
Sve je uzalud
18:37 13.03.2014.

.......financiraj ga ti.............Nike,Coca Cola Pepsi, Nestle, Apple i slični koji imaju od toga najviše koristi.............................

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije