Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
europska liga

Balaban: Trener Standarda šapnuo mi je da će napasti

Andrej Kramarić
Foto: Marijan Susenj/PIXSELL
27.11.2014.
u 13:46

O Kramariću: Kad je imao 17 godina, rekao sam da će biti igrač za najveće klubove

Boško Balaban četiri sezone igrao je u trenutačno vodećoj momčadi belgijske lige, za Club Brugge zabio je 40 pogodaka u 83 nastupa. Stekao je bogato međunarodno iskustvo i vrstan je poznavatelj belgijskog nogometa. Rijeka u četvrtak na Kantridi igra protiv Standarda prvu utakmicu koju mora dobiti u Europskoj ligi ako želi prirediti iznenađenje i dočekati proljeće u Europi.

Svi znaju za Dinamo

– Rijeka igra pred svojom publikom, gdje ima drugu dimenziju zbog sjajne atmosfere. Standard je kvalitetna momčad, koja se na Kantridi sigurno neće braniti. Nemaju što izgubiti! Poznavajući trenera Ivana Vukomanovića, koji je moj prijatelj, Standard dolazi pobijediti – kaže Balaban.

Ivan Vukomanović, 37-godišnji srpski stručnjak, tek počinje trenersku karijeru na klupi Standarda.

– Vukomanović je na početku sezone bio pomoćni trener Guyu Luzonu, preuzeo je momčad u lošem nizu, a onda je pobijedio Anderlecht i Gent. U zadnjoj utakmicu u Ostendeu izgubio je prvu utakmicu otkad je postao trener. Mislim da je Vukomanović veliko pojačanje na klupi, čvrst karakter, jako dobro poznaje nogomet i prema mojem mišljenju postat će veliki trener. Pričali smo nekoliko puta zadnjih dana, dogovarali smo se vidjeti na kavi.

O Rijeci nismo puno razgovarali, nije ga puno zanimalo. Vukomanović zna o Rijeci sve što ga zanima – govori Balaban.

Rijeka je ove sezone u Europskoj ligi nesumnjivo pokazala kvalitetu, koja jamči zanimljiv rasplet u Skupini G:

– Rijeka je iznenađenje za Belgijce, svi znaju za Dinamo. O Rijeci se govori vrlo pohvalno s obzirom na rezultate i sklad između navijača i kluba, što je rijetkost u ovom nesklonom vremenu za nogomet u Hrvatskoj. Rijeka ima jedan problem, tek u drugom poluvremenu pokaže kvalitetu i spremnost, sve su momčadi u Europskoj ligi imale problema protiv Rijeke u drugom poluvremenu. Ako govorimo o domaćem prvenstvu, Rijeka je došla do takve razine da vrlo lako može ugroziti Dinamo, ali ne smije biti sramežljiva.

Vrhunski golgeter

Balaban je jedan od najboljih napadača Rijeke otkad je HNL-a, međutim Andrej Kramarić ove sezone igra nogomet druge dimenzije:

– Dugo godina govorim o Kramariću ono što je danas svima postalo jasno, postao je vrhunski golgeter s naglašenim osjećajem za pogodak. Mislim da je vrijeme da promijeni sredinu, nakon što je zabio ovoliko golova, mora napredovati. HNL za njega više nije izazov, mislim da zaslužuje igrati u puno jačoj ligi.

>>Kek: Možemo prezimiti u Europi, to je veliko priznanje za Rijeku

Komentara 1

MB
mbutin22
16:18 27.11.2014.

Ako tako kaže panjina Balaban,onda je to tako

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije