Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Perišić asistent u potopu Wolfsburga, Badeljeva Fiorentina se spasila kod Vidina Dinama

Domagoj Vida
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
16.04.2015.
u 23:21

Nikola Kalinić bio je u vrhu napada Dnipra i igrao je do 78. minute.

U prvim četvrtfinalnim utakmicama Europske nogometne lige nastupilo je pet klubova za koje igraju Hrvati.

Napoli je bez Ivana Strinića, koji nema pravo nastupa, potopio Wolfsburg u gostima - 4:1. Vukovi Ivana Perišića (počeo utakmicu na klupi) ponovno su igrali s Talijanima, nakon što su u izbacili Inter, no ovog puta loše su se proveli. Higuain i Hamšik šokirali su ih pogocima u prvih 20-ak minuta, a poraz je mogao biti i uvjerljiviji jer je strijelac četvrtog pogotka, Gabbiadini, pogodio i prečku.

Perišić je ušao u igru u 64. minuti umjesto Andrea Schürrlea, nekoliko trenutaka prije trećeg gola Napolija kojeg je postigao dvostruki strijelac Hamšik.

U 80. minuti hrvatski reprezentativac asistirao je Bendtneru za smanjenje Napolijevog vodstva (1:4).

 

>>Ušao i asistirao: Pogledajte Perišićev učinak u teškom porazu

Domagoj Vida počeo je susret njegova Dinama Kijev i Fiorentine na klupi za pričuve. Milan Badelj bio je pak u početnom sastavu talijenske momčadi i odigrao cijeli susret. Ukrajinci su vodili od 36. minute (Lens), a Fiorentinu je spasio Babacar pogodivši u drugoj minuti sudačke nadoknade (1:1).

Trener Dinama, Sergij Rebrov, bio je prisiljen napraviti neplaniranu zamjenu jer se Vitorino Antunes ozlijedio, a zamijenio ga je u 24. minuti Vida.

Drugi ukrajinski klub u natjecanju, Dnipro, gostovao je kod belgijskog Club Bruggea, a mreže se nisu tresle (0:0). Nikola Kalinić bio je u vrhu napada Dnipra i igrao je do 78. minute.

Sevilla je preokrenula Zenitovo vodstvo u posljednjih 20-ak minuta i slavila 2:1.

Izvještaje utakmica i statistiku pročitajte na portalu Goal.com.

Europska liga, četvrtfinale:

Dinamo Kijev - Fiorentina 1:1 (Lens 36' / Babacar 90'+2)

Wolfsburg - Napoli 1:4 (Bendtner 80' / Higuain 15', Hamšik 23', 64', Gabbiadini 77')

Club Brugge - Dnipro 0:0

Sevilla - Zenit 2:1 (Bacca 73', Suarez 88' / Ryazantsev 29')

>>Treći strijelac Ukrajine, u četvrtfinalu EL-a, ali... "Kovač me zvao samo kad je nedostajalo 20 igrača"

Komentara 1

BL
Blender
23:45 16.04.2015.

Mislim da imamo prave klasne igrace za Euro cup 2016. Napad i sredina terena je super dobra, treba nam se obrana popraviti i bit ce mo prvaci ako nema nijedan Japanac da nam sudi :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije