Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 101
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prijateljski susret

Aurelia i Futsal Dinamo u Borovu naselju igrali u čast Vukovara

Aurelia - Futsal Dinamo
Foto: Futsal Dinamo
1/5
19.11.2014.
u 12:55

Trener Futsal Dinama Mate Čuljak na kraju utakmice rekao je: Stvarno je čast i privilegija igrati u ovakvom klubu, na svakom koraku osjetili smo poštovanje i ljubav naših navijača

U povodu 23. obljetnice pada Grada Heroja u Borovu naselju odigrana je prijateljska malonogometna utakmica između Aurelie iz Vinkovaca i zagrebačkog Futsal Dinamo. Rezultat u ovoj utakmici nije bio u prvom planu, važno je bilo odavanje počasti svim žrtvama Vukovara. Tako su igrači i uprave oba klubova sudjelovali u Koloni sjećanja, posjetili Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata, Ovčaru, vukovarsku bolnicu te Trpinjsku cestu. Domaćin ove utakmice bila je ekipa vinkovačke Aurelie koja se također natječe se u Drugoj hrvatskoj malonogometnoj ligi regije Istok.

Utakmica je počela u 17:23, što je simboliziralo 23. obljetnicu pada Grada. Prije same utakmice minutom šutnje odana je počast poginulima u obrani Vukovara te je odsvirana pjesma Hrvoja Hegedušića “'Stoji grad” koju su zajednički pjevali svi prisutni u dvorani. Vrijedi istaknuti kako su igrači Aurelie prije početka utakmice uručili prigodne poklone igračima Futsal Dinama. Pokloni su posebno izrađene tenisice Vukovarske tvornice obuće Borovo.

Sam susret započeo je vrlo uzbudljivo i agresivno, prigode su bile na obje strane, najviše zasluga za 0-0 na semaforu imali su vratari. Gosti su nakon početnih prigoda došli u vodstvo već u 9. minuti. Kapetan gostiju Đulvat ubacio je loptu nakon uigrane akcije iz prekida te Pezelj zabija iz blizine za 0-1. Prednost gostiju nije dugo trajala, već u 13. minuti Vinkovčani su izjednačili preko Zovka kojeg je dobro uposlio Plavšić, također nakon akcije iz prekida.

U drugi dio susreta Futsal Dinamo je krenuo puno agresivnije, a prvu prigodu u nastavku imao je Pezelj, no vratar domaćina Mendeš spretno je otklonio opasnost. Nakon toga gosti su imali nekoliko izglednih prilika, a idealnu priliku zavostvo propustio je Stipić. Ipak obrana Aurelije nije izdržala pod stalnim pritiskom gostiju te je u 28. minuti Futsal Dinamo poveo 1-2. U velikoj gužvi pred vratima Vinkovčana najbolje se snašao Grahovac i zabio za prednost gostiju. Do kraja susreta bilo je još nekoliko prigoda s obje strane, ali ostalo je 1-2.

Trener Futsal Dinama Mate Čuljak na kraju utakmice rekao je: Stvarno je čast i privilegija igrati u ovakvom klubu, na svakom koraku osjetili smo poštovanje i ljubav naših navijača. Važnije od same utakmice bilo je odati počast građanima i braniteljima Grada Heroja, a ovakve stvari svi pamtimo o kraja života. Zahvaljujemo se domaćinu na pozivu te se nadamo istom i dogodine.

Vrijedi napomenuti kako je utakmica završila na vrlo lijep način, jer su gledatelji, njih više od 1000, glasno pjevali domoljubne pjesme zajedno s igračima obje momčadi na terenu. Druženje navijača i igrača uz pjesmu potrajalo je punih 20 minuta.

>>Torcida predvodila mimohod za Vukovar

Komentara 2

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
13:19 19.11.2014.

svaka cast boysima

BU
bumtresurnebes
18:35 19.11.2014.

Bravo dečki, svaka čast, neka vide ovi širitelji neistine da su BBB uvijek mislili hrvatski i da nikad nije bilo političkog opredjeljenja među njima. Samo Dinamo i samo Hrvatska! Također pozdravljam sve igrače i upravu Futsal Dinama!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije