Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 71
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Kakva večer Mandžukića! S tri gola razbio Olympiacos

Mandžukić
Foto: Reuters (Ilustracija)
1/11
26.11.2014.
u 22:40

Hrvatski napadač postao je prvi igrač Atletico Madrida koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka.

Sjajna večer Marija Mandžukića na Vincente Calderonu... Mandžo je s tri gola bio prvo ime uvjerljive pobjede Atletico Madrida nad Olympiacosom (4:0) u petom kolu Lige prvaka. Bio mu je to prvi hat-trick u dresu madridske momčadi.

Hrvatski napadač postao je tako prvi igrač Atletico Madrida koji je postigao hat-trick u Ligi prvaka. Nije to uspjelo ni Sergiju Agueru, a niti Diegu Costi. Bio mu je to pet pogodak ove sezone u Ligi prvaka (zabio je Olympiacosu i u prvoj utakmici) po čemu se izjednačio s Aguerom, Benzemom, Cavanijem i Martinezom. Vodeći je Luiz Adriano iz Šahtara s devet pogodaka, a Messi ih je postigao sedam.

>>Mandžo uz bok Messiju, ispred Ronalda, miljama ispred Lewandowskog

Atletico je od prve minute krenuo žestoko, stisnuo Olympiacos i na terenu je praktički postojala samo jedna momčad. Madridskoj momčadi takav se pristup isplatio već u devetoj minuti. Luis Garcia zabio je nakon što je gostujući vratar Roberto loše ispucao loptu. A onda je na scenu stupio Mandžo.

Botia je u 39. minuti pogriješio i propustio loptu nakon ubacivanja Ansaldija, a Mandžo iskoristio poklon i zabio s četiri metra. U 63. minuti je Turan ubacio, a Mandžukić izbjegao zaleđe i glavom proslijedio loptu u mrežu. Konačnih 4:0 postabvio je samo dvije minute kasnije još jednim udarcem glavom.

Trener Diego Simeone nakon toga je Mandžukića izvadio iz igre, a čitavi Vincente Calderon je pljeskom ispratio trostrukoga strijelca.

Atletico Madrid ovom je pobjedom osigurao prolaza u osminu finala. U drugoj utakmici u skupini Juventus je s 2:0 svladao Malmö. Atletico je s 12 bodova vodeća momčad, dok Juventus ima devet i blizu je prolaska skupine. Olympiacos ima šesto bodova, dok ih je Malmö skupio tri.

>> Ronaldo dostigao Raula, Liverpool ispustio pobjedu kod Ludogoreca

Komentara 25

LI
lima41
20:56 26.11.2014.

ajmo manđooooo!!

CA
Car1994
23:49 26.11.2014.

Svaka cast

DU
Deleted user
02:30 27.11.2014.

Ma mandzo je kralj :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije