Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
predaju meč

Atletico želi naslov dodijeliti Chapecoenseu, ali je pitanje je li to pravno moguće...

Chapecoense
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
02.12.2016.
u 13:10

- Mi vjerujemo u sport i poštujemo njihovu bol. Nema šanse da ćemo natjerati naše igrače da odigraju ovu utakmicu

Nakon strašne tragedije u kojoj su u ponedjeljak u padu zrakoplova, na putu na finale Copa Sudamericane poginuli igrači i osoblje Chapecoensea, njihov protivnik Atletico Nacional pokrenuo je inicijativu da se titula prvaka dodijeli Brazilcima, što je naišlo na odobravanje širom svijeta.

- Naša ideja je divna, samo ne znam koliko je to moguće s pravne strane. Moramo vidjeti što kažu pravilnici o posthumnom dodjeljivanju naslova nekoj momčadi, a tu su i druge strane. Recimo, CONMEBOL je vjerojatno zbog TV kuća i sponzora obvezan održati finale Copa Sudamericane, pa bi sve moglo imati vrlo negativni ekonomski učinak -  rekao je predsjednik kolumbijskog nogometnog saveza Jorge Perdomo

Iako se govorilo o tome kako se meč mora odigrati, jučer je objavljeno kako je Atletico odbio nastupiti protiv kluba koji je ostao bez 19 nogometaša te će predati utakmicu bez borbe.

 - Mi vjerujemo u sport i poštujemo njihovu bol. Nema šanse da ćemo natjerati naše igrače da odigraju ovu utakmicu - poručili su iz Mineira

>> Stadion je bio pun: Navijači Nacionala iskazali poštovanje žrtvama tragične nesreće

 

Komentara 1

MV
Mijat vrdoljak
13:28 02.12.2016.

Ovo bi bio jedan časni i humani čin, naklon do poda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije