Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski hit

Armin Hodžić: Navijam za Želju, ali Dinamo je najveći klub na ovim prostorima

Armin Hodžić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
27.07.2015.
u 14:59

- Ovaj gol, koji zabiješ jednom u životu, posvećujem roditeljima i sestri

Hoće li se za godinu-dvije i u Liverpoolu hvatati za glavu i tražiti "magarca" koji je loše procijenio kvalitetu Armina Hodžića, kao što to sad čine u Manchester Unitedu zbog Angela Henriqueza? Oba su sjajna napadača sad u Dinamovu dresu.

Ovaj je put junak priče mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine, 20-godišnji Hodžić, koji je tri godine, od 2011. do 2014., bio pod ugovorom s Liverpoolom, engleski ga je klub 2012. posudio Željezničaru, a Dinamo ga je lani otkupio za, kako piše na Transfermarktu, 225.000 eura.

Vukojević čestitao

Fantastičnim subotnjim pogotkom "škaricama" Interu raspametio je Hodžić sve poklonike nogometne igre! Zabio je Interu tri gola, ali taj čudesni prvi gol već je, zahvaljujući internetu, obišao cijeli svijet i sa svih strana stižu oduševljene reakcije...

- Uuuu, kakva golčina, svaka mu čast – poslao je SMS negdje oko ponoći i Ognjen Vukojević iz Beča, koji je donedavno dijelio svlačionicu s Hodžićem.

A jutro poslije, Hodžić je bio vedar i nasmijan, pomalo zbunjen što je "okupirao" naslovnice, ipak se još nije naviknuo na ovakav medijski "presing"...

- Buđenje je bilo lijepo, sad tek pomalo shvaćam kako je čaroban bio taj gol. Ma to se zabija jednom u karijeri, ne znam što bih vam više rekao. Kad sam pogledao snimku, nasmijala me reakcija Pjace, uhvatio se u nevjerici za glavu. Najviše se iznenadio, ha, ha – kazao je simpatični mladić, koji je prošloga ljeta došao u Dinamo.

Došao je ozlijeđen, imao je problema s trbušnim zidom i pubičnom kosti...

- Bili su to užasni dani, neki su mi čak prognozirali i kraj karijere! Ali, nisam se slomio, vjerovao sam da ću ozdraviti i nakon punih sedam mjeseci ove sam se zime vratio na teren! Znate, igraču je teško kad pauzira tjedan dana, a ja sam izgubio 28 tjedana, strašno... Srećom, obitelj je bila uz mene. Majka Sabaheta, otac Salko i sestra Dženita moji su najveći navijači i njima posvećujem taj gol "škaricama", najdraži gol u karijeri – kaže Hodžić.

Jesu li ova tri gola zapravo označila vaš novi početak?

- Nadam se da će biti tako! Zdrav sam i potpuno spreman, u Dinamu mi je sjajno, presretan sam što sam ovdje. Dinamo je neprijeporno najveći klub na ovim prostorima. Sarajevo je moj grad, za Željezničar navijam, ali Dinamo je poseban...

Pravi Ronaldo je najveći

Očekujete li da ćete zaigrati u utorak protiv Moldea?

- Nadam se. Polako ulazimo u formu i vjerujem da ćemo preskočiti Norvežane.

Soudani se striktno drži vjerskih načela u vrijeme ramazana, postite li i vi danju?

- Ne postim, pridržavam se sportskog načina života. A Soudaniju svaka čast, nije lako izdržati velike tjelesne napore uz takav režim prehrane.

Imate li uzora?

- Ronaldo, Brazilac Ronaldo! Kakav je to igrač bio – zaključio je napadač Armin Hodžić.

>> Sjajne golove škaricama zabijali su Rooney, Ronaldinho, Ibrahimović... Je li ih Hodžić sve nadmašio?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije