Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROBLEMI

Argentina pred raskolom: Spursi ne daju Ginobilija, Scola prijeti neigranjem

Manu Ginobilli
DPA/PIXSELL
29.07.2014.
u 22:12

Igrači su već smijenili jednog predsjednika saveza, no čini se da se ništa nije promijenilo pa sada prijete bojkotom SP-a.

Zbivanja u taborima naših suparnika na Svjetskom košarkaškom prvenstvu našima zasad idu u prilog. Nije da želimo da suparniku "crkne krava", no valja nam registrirati probleme s kojima se suočavaju konkurenti. Počelo je s Grčkom i otkazivanjem Spanoulisa, Fotsisa, Koufosa, Perperogloua, a nastavlja se s "kadrovskim problemima" prvog favorita skupine, Argentine.

Prvi se protiv nacionalnog košarkaškog saveza (ABA) pobunio kapetan reprezentacije Luis Scola, koji je zaprijetio neigranjem na SP-u, a potom su San Antonio Spursi poslali pismo Emanuelu Ginobiliju, u kojem su mu zbog nužnog osmotjednog oporavka nakon prijeloma desne fibule zabranili nastup u Španjolskoj.

Neposredno prije početka priprema, uključujući Scolu i Ginobilija, vodeći reprezentativci održali su konferenciju za novinare i na njoj zatražili ozbiljnu "generalku" u nacionalnoj košarkaškoj kući. Traže reviziju poslovanja jer je nakon niza godina korupcije i lošeg vođenja Argentinski košarkaški savez (ABA) upao u živo blato. ABA je, navodno, u minusu 20 milijuna USD i to je nešto što najbolji njihovi košarkaši žele izvesti na čistac. Ne žele biti paravan za nečasne poslove.

– Godinama nisam imao pojma što se događa, a onda sam počeo primjećivati neke stvari, no nisam bio siguran. Danas tih dvojbi više nemam, a ako znaš i nastavljaš sudjelovati u tome, onda si sudionik. Ako sve to postane cirkus, ja neću igrati, a to će biti zbog groznog vodstva saveza. Odbijam biti sudionik takvih nečasnih radnji – kazao je u razgovoru za dnevnik "Clarin" kapetan reprezentacije Luis Scola koji ima podršku i novog realovca Andreasa Nocionija.

>> Ginobili ne ide na SP: Dobit ćemo blizance, želim biti uz suprugu

Ključne riječi

Komentara 1

DH
dalibor.hren
08:17 30.07.2014.

Pila naopako!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije