Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Arbitražni sudac:

Žestoke kazne Hrvatskoj i BiH bit će opomena i drugima

poljud
Foto: Twitter
18.07.2015.
u 21:37

- Sigurno će, bez obzira donese li Uefa oštru kaznu, ili neku poput dugih zabrana igranja na nekim terenima, biti puno žalbi i rasprava, tvrdi Colantuoni.

Disciplinska komisija Uefe 23. srpnja donijet će odluku o kazni Hrvatskoj zbog svastike na poljudskom igralištu tijekom kvalifikacijske utakmice s Italijom. Lucio Colantuoni, poznati odvjetnik, profesor sportskog prava u Milanu te sudac i medijator na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) izjavio je za AL Jazeeru kako očekuje rigoroznu kaznu za Hrvatsku.

- Prema mom dosadašnjem iskustvu kao suca CAS-a, očekujem jaku i učinkovitu sankciju koja će imati za cilj ne samo kažnjavanje odgovornih za incident, već i da budu efekt upozorenja svim klubovima i savezima, kao i masama navijača - rekao je Colantuoni te dodao:

- Sigurno će, bez obzira donese li Uefa oštru kaznu, ili neku poput dugih zabrana igranja na nekim terenima, biti puno žalbi i rasprava. Međutim, moramo svi biti svjesni da nijedna sankcija neće izgledati kao nepoštena ili disproporcionalna u svjetlu hitnosti Uefe i nacionalnih saveza da izbore sigurnost i obrane sportske principe te fair-play.

Colantuoni je dodao kako će i BiH biti oštro kažnjena zbog rasističkog ponašanja navijača na utakmici s Izraelom te naglasio da je Balkan uvijek kroz povijest bio osjetljivo područje, posebno kada se gleda socijalna tematika.

- Nažalost, zbog toga je nasilje na javnim mjestima čest problem. Nogomet reflektira društvenu nestabilnost, a primjer toga je globalni problem s huliganima - dodao je Colantuoni. 

>>Policija objavila snimku osoba za koje se sumnja da su nacrtali svastiku na Poljudu

>>Šuker: Da su znali što svastika znači, nikada je ne bi crtali

Komentara 100

Avatar comparator
comparator
21:59 18.07.2015.

Kažnjavanjre ljubitelja nogometa zbog ekstremista je idijotarija i najvjerojatnije politika.

DD
Don-Dom
22:03 18.07.2015.

Potpuno izmišljena priča... Za primjer drugima je se kažnjavalo u fašizmu i komunizmu... U gulazima i Auschwitzu... Iz mojih izvora znam da će Hrvatsku novčano kazniti sa ca 100.000 švicarskih franaka, zbog propusta u organizaciji nespriječavanjem rasizma na stadionu. Jerer je HNS to nehotice uradio i zbog same nedostatne vidljivosti kukastog križa. Te zbog činjenice da uefin delegat koji je kontrolirao travnjak prije utakmice nije uočio kukasti križ. Dakle tresla se brda, rodio se miš.

BO
Bogodol
22:10 18.07.2015.

Svastiku je nacrtao onaj tko od nje ima naj više koristi, siguran sam da se neće iznaći jer oni koji su ju nacrtali trebali bi sebe uhapsiti. Moj otac je spletomm okolnosti bio njemački vojnik, nikada on niti ja nismo bili za svastiku, svastika je znak koji je stran Hrvatskom narodu i cilj svastike je da se nanese zlo Hrvatskom narodu i kazna Hrvatskoj reprezentaciji, a svaki Hrvat uključujući i rodoljube Tompsona i Šimunića nisu za svastiku, za svastiku su oni koji žele zlo Hrvatskoj Državi a to su Udbaši, Komunisti , Jugonostalgičari, razni Mesići, pusići, Puhovski, Teršelići i ostali.Svastikom se želi utjerat Hrvatskom Narodu strah u kosti i tako da više ne smije na utakmicama izreći "Za Dom Spremni". Vidi se po prijedlozima ko fol kako bi mogli biti kažnjeni, a time se daje prijedlog Uefi kako da nas kazni, ono pismo Milanovića je također na tome tragu. Žalosno kad pročitam ove neke komentare i vidi se koliko je UDBA još živa i koliki i koliki nisu se pomirili sa postojanjem Hrvatske Države već sve rade da ju unište. Trebalo bi pogledat koliko je ljudi na ovim prostorima pobila svastika, a koliko petokraka i vidjelo bi se da su zločini petokrake nekoliko puta veći od svastike, ponavljam svastiku su nacrtali oni koji od nje žele imati koristi i kakva je situacija, na žalost u podpunosti su uspjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije