Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odlična vijest za Hrvatsku

Evo zašto bi Italija morala pobijediti Norvešku i omogućiti nam EP: 'Teško mi je to razumjeti'

Hrvatska - Bugarska
Foto: Pixsell
1/8
11.10.2015.
u 16:54

– Sada se moramo oporaviti i u Rimu pobijediti Norvešku kako bismo bili među nositeljima na ždrijebu skupina za Euro 2016.

Hrvatska nogometna reprezentacija jučer je na praznom Maksimiru pobijedila Bugarsku sa 3:0 i približila se plasmanu na Europsko prvenstvo koje se 2016. godine održava u Francuskoj. No, vatreni još uvijek ne ovise samo o sebi već i o rezultatu utakmice Italija – Norveška. Uz pretpostavku da Hrvatska pobijedi Maltu u posljednjem kolu, za izravni plasman na Euro potrebni su nam ili pobjeda Italije ili remi.

S obzirom na to da je Italija potvrdila nastup na Euru, mnogi su pomislili da bi moglo biti opuštanja u posljednjem kolu, ali Antonio Conte to je odbacio.

– Ispoštivat ćemo kvalifikacije do kraja i odigrati na visokoj razini protiv Norveške u Rimu, najavio je poštenu utakmicu talijanski izbornik.

No, osim poštenja, tu postoji i još jedan razlog zbog kojeg će Italija tražiti pozitivan rezultat. Naime, na ždrijebu skupina za EP, nositelji se određuju po stanju Fifine ljestvice, a tu je, primjerice, i Hrvatska ispred Italije. Štoviše, Italija je tek 13. europska reprezentacija.

– Sada se moramo oporaviti i u Rimu pobijediti Norvešku kako bismo bili među nositeljima na ždrijebu skupina za Euro 2016. Moram priznati da mi je bizaran način da se nositelji određuju po Fifinu rankingu. Naime, Hrvatska je po tome ispred nas, a mi smo ispred njih u kvalifikacijama za Euro. Teško mi je to razumjeti – zaključio je Conte.

>>Luka Modrić zbog ozljede otpao za Maltu

>>Kalinić Bugarima 'prodao' fintu kojom je i 2008. srušio Dinamo na Maksimiru

>>'Nisam znao za sastanak Torcide i Srne, Hrvatska je bolesna od onih koji žele u prvi plan'

Komentara 34

FA
Fake
19:01 11.10.2015.

Hrvatska će pobjediti Maltu,Italija Norvešku i to je to.No sikiriki.

Avatar Cinco
Cinco
19:28 11.10.2015.

Hrvatska će se plasirati (već bi bila da nije onog minus boda od svastike, kao najbolji 3.). A vi neki lažni navijači tj. lažni bbb-ovci i lažni torcidaši izjedite se od mržnje prema Hrvatskoj reprezentaciji, međusobnoj mržnji prema Dinamu ili Hajduku, mržnji prema svojim sunarodnjacima i što je najgore mržnji prema sebi. Vas ništa ne može zadovoljiti osim mržnje.

ST
stimo
18:28 11.10.2015.

hrvoje d zar ti pratis tekme zar nisi u bojkotu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije