Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 198
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antonijo Ježina:

Borio sam se i za nove dvije utakmice

Antonijo Ježina
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/5
12.02.2016.
u 12:00

– Lijepo je braniti nakon dosta dugo vremena. Zasad imam samo kup, ali nadam se da će biti pokoja utakmica i u prvenstvu – kazao je Ježina koji je to malo posla u zaprešićkoj 1:0 pobjedi plavih odradio kako valja.

Nije lako biti golman Dinama u domaćim natjecanjima. Dok u Europi ima puno posla, pa je čuvar mreže stalno koncentriran, zagrijan, na domaćim travnjacima treba posebna koncentracija, jer uglavnom posla nema.

Znamo da nismo bili dobri

Nije ga imao mnogo ni Antonijo Ježina koji je branio u četvrtfinalu kupa protiv Intera. Nakon duljeg vremena igrao je u službenoj utakmici, kup je njegov, a ostalo brani Eduardo.

– Lijepo je braniti nakon dosta dugo vremena. Zasad imam samo kup, ali nadam se da će biti pokoja utakmica i u prvenstvu – kazao je Ježina koji je to malo posla u zaprešićkoj 1:0 pobjedi plavih odradio kako valja.

Koliko je za formu vratara nezgodno kad dugo ne brani?

– Svakako je bolje kad branite kontinuirano, no tako je kod svakog igrača, ali nosim se s time, i nadam se da se nosim dobro.

Ulaskom u polufinale, Ježina si je osigurao još dvije utakmice.

– Bilo mi je u interesu da idemo dalje, da tako dobijem još koju utakmicu. Imali smo u Zaprešiću jako puno prilika, tri-četiri mrtve šanse, iako je teren bio jako težak za igranje. Morali smo zabiti još koji gol, ovako je moglo biti vatre na kraju utakmice, moglo se nešto nezgodno dogoditi – kaže Ježina.

Upravo je realizacija bila velika Dinamova boljka, protiv jačih momčadi imat će mnogo problema ako iz takvih prilika ne bude golova. Nevjerojatno je da su plavi imali više od deset velikih prilika, da su igrači (Fernandes i Soudani) nekoliko puta sami išli prema sjajnom vrataru Čoviću, a uspio je zabiti gol samo Hodžić u desetoj minuti. Obično se takvi promašaji kažnjavaju.

No, plavi su ipak puno bolje igrali nego na pripremama, na kojima su u većini utakmica bili loši, ponekad i grozni.

– Dižemo se, malo smo se ovih dana i osvježili. Svjesni smo da na pripremama nije bilo dobro, da to nije Dinamo kakav bi trebao biti. Sad smo u Zaprešiću pokazali da želimo, da možemo. Treba ući u pravi ritam jer već u nedjelju idemo u goste Zagrebu, a potom nam dolazi Rijeka. To nam je prilika da već na početku nastavka prvenstva steknemo značajniju bodovnu prednost.

Neka se Hajduk i Rijeka potuku

Uz Eduarda i Ježinu u vratarsku konkurenciju uključen je i Adrian Šemper.

– Veliki je talent i potencijal. Treba samo raditi, a ostane li na pravom kolosijeku bit će to dobro.

Ždrijebom će biti odlučeni parovi polufinala, uz Dinamo tu su Hajduk, Rijeka i Slaven Belupo.

– Može Slaven Belupo, ha-ha.

Ne biste Hajduk?

– Zašto s Hajdukom ne bismo igrali u finalu? Neka se sad u dvije utakmice potuku Splićani i Riječani pa da vidimo kakvi su – raspoložen je bio Ježina.

>> Dinamo se ispromašivao protiv Intera, ali je prošao u polufinale

Komentara 1

Avatar Admin nabijem te
Admin nabijem te
16:38 12.02.2016.

O čemu se zapravo radi? Prema neslužbenim informacijama iz dva neovisna izvora, od kojih je jedan blizak obrani, doznali smo da je upravo Zoran Mamić puno prije otvaranja prve USKOK-ove istrage prošlog ljeta, još 2014., sam zatražio da mu klub ne isplaćuje plaću, nego da ona ostane na računu kluba, “rezervirana” kao obveza prema njemu. Dakle, u trenutku otvaranja istrage i predlaganja blokada imovine, Zoran Mamić nije primao plaću već dulje od šest mjeseci i ta su se sredstva “skupljala” na računu kluba. Račun na koji je inače primao naknadu za trenerske usluge ni prije ni kasnije, pa ni danas, nije mu blokirao sud po prijedlogu USKOK-a. Banka bi sve ‘pojela’ Naši izvori tvrde da je Zoranu Mamiću još 2014. “za vrat”, odnosno na račun sjela jedna poslovna banka zbog nepodmirenih višemilijunskih kreditnih obveza, pa je zbog toga, kako mu plaća čim bi stigla na račun ne bi otišla banci za podmirenje duga, i tražio da se ne isplaćuje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije