Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA NADA GODINE

Ante Ćorić: Sele me u Bayern, a ja bih putem Ivana Rakitića

Ante Ćorić
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
10.10.2015.
u 19:05

Ante Ćorić jedinstvena je pojava u hrvatskom nogometu. Igrač brazilske tehnike i lucidnosti, najplemenitiji Dinamov vezni igrač posljednjeg desetljeća.

Dinamov mali genijalac Ante Ćorić (18) bio je iznenađen priznanjem Večernjeg lista za Nadu godine, nasljednik je Tina Jedvaja iz Bayera, laureata iz 2014. godine.

– Nisam se tome nadao. Hvala Večernjem listu i hvala žiriju. Iznenađen sam i počašćen da su velika imena hrvatskog nogometa glasovala za mene – kazao nam je Ante Ćorić, koji se trenutačno nalazi u kampu mlade reprezentacije u Medulinu.

Maestro Ćorić zagrebački je Hercegovac. Majka Zdravka i otac Miljenko su iz Širokog, gdje živi i Antin djed Ljubo. Dečko je iznimno privržen obitelji, kojoj i posvećuje ovaj trofej.

Nećaci na kostobranima

– Tata Miljenko je glavni, on najviše bdije nad mojom karijerom. Savjetnik je i dobronamjerni kritičar – kaže Ante.

Ima dvojicu starije braće, Josipa, nogometaša Lokomotive, i Ivana, te nećakinju Sofiju i nećaka Antu. Njihove fotografije stavio je na kostobrane, od njih se ne odvaja. Ante u Prvoj HNL ima i bratića Marija Ćubela, nogometaša Zagreba. Antin tata Miljenko i Marijeva majka Dragica su brat i sestra. Dragica Ćubel, majka desetero djece...

Ante Ćorić jedinstvena je pojava u hrvatskom nogometu. Igrač brazilske tehnike i lucidnosti, najplemenitiji Dinamov vezni igrač posljednjeg desetljeća, talent u rangu Matea Kovačića i Alena Halilovića, još kao dječak na radaru najvećih svjetskih klubova.

Kada je Dinamo nedavno gostovao u Münchenu, ugledni list Die Welt predstavio je plave kroz portret Ante Ćorića, mladića kojega su Bavarci imali na dlanu dok je bio igrač Red Bull Salzburga.

– Kad smo došli u München, na mobitel sam dobio nekoliko poruka Bayernovih navijača. Ne znam kako su došli do moga broja. Sadržaj poruka bio je otprilike: “Dođi u Bayern” – smije se Ante, ali i odmah povlači ručnu:

– Navijač sam Barcelone i, kad bi se mene pitalo, najradije bih krenuo Rakitićevim putem. Stepenicu po stepenicu do Nou Campa, to je moj cilj. Ali, prvo se želim dokazati u Dinamu i ostati ovdje što dulje. Dinamo je moj klub, vezan sam uz njega, lijepo mi je ovdje. Ostvario sam svoj san zaigravši u Ligi prvaka. Ovo je za mene zaista godina za pamćenje – kaže dečko iz Središća.

Marketinški brend

Ante je i marketinški brend. Već je postao maneken Adidasa, a grad je oblijepljen jumboplakatima s njegovom fotografijom u Dinamovu dresu koja najavljuje Ligu prvaka. Nedavno je, na utakmici Hrvatskog kupa u Zlataru, prvi put ponio i kapetansku vrpcu.

Bogomdani talent eksplodirao je u mandatu Zorana Mamića, trenera koji je posljednjih tjedana ipak dozira 18-godišnjeg Antu. Možda i previše. Za usporedbu, Portugalac koji je zagrebačkoj publici pokazao srednji prst Paulo Machado odigrao je ove sezone gotovo 350 minuta više od najtalentiranijeg Dinamova igrača, Zagrepčanina i ljubimca navijača Ante Ćorića.

Za njega znaju i na Dalekom istoku...

– Javili su mi se neki obožavatelji putem društvenih mreža. Iz Kine i Japana dobio sam poruke potpore i molbe za dres. Rado ću im ispuniti želju – zaključio je Ante Ćorić, nadolazeća zvijezda hrvatskog nogometa, reprezentativac do 21 godine.

Posljednji Dinamov igrač koji je proglašen Nadom godine bio je Mateo Kovačić 2011. godine, prije njega Šime Vrsaljko i Milan Badelj. Sva trojica reprezentativci s respektabilnim karijerama u ligama Petice. Ante Ćorić sigurno korača njihovim putem...

>>Slaven Zambata: Dva su Ivana na vrhu, a Ćorić ide istim putem

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije