Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANTE ČAČIĆ:

Svi zajedno moramo biti uz reprezentaciju, spremni smo nadmašiti Vatrene!

Hrvatska nogometna reprezentacija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/9
13.10.2015.
u 23:12

'Već sam rekao da će ova generacija izaći iz sjene Vatrenih i to sam mislio, vrijeme je da ih nadskočimo.'

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić u situaciji je kao Niko Kovač prije dvije godine. Nakon samo dvije utakmice plasirao se na veliko natjecanje i naravno da sreću nije mogao prikriti, tijekom intervjua na HRT-u vidjelo se koliko uzbuđeno djeluje.

- Osjećaj je prekrasan, izborili smo deveto od 11 velikih natjecanja i svima čestitam, svima koji su radili s nama na ovome. Hvala i izborniku Niki Kovaču, ma svima koji su bili uz Hrvatsku - rekao je Čačić i nastavio:

- Atmosfera u svlačionici je odlična, ori se pjesma, svi su zagrljeni i naravno da su ponosni.

Nije izostavio spomenuti i samu igru, koja na Malti nije bila bajna, ali je bila rutinirana i cilj je ispunjen. Naravno, uz pomoć Talijana koji nisu igrali bez motiva već su nakon 0:1 preokrenuli protiv Norveške.

- Momčad je bila koncentrirana svih 90 minuta i to se vidjelo. Jest da su nam dva ili tri puta Maltežani umalo pobjegli, ali kontrolirali smo susret, znali smo što želimo i više nego zasluženo pobijedili - kazao je izbornik i otkrio da se na zamjene odlučio isključivo zato što su igrači bili umorni.

Osvrnuo se potom i na prethodnika, odnosno Hrvatsku na posljednja dva susreta, koja treba što prije zaboraviti.

- Imali smo ta dva posrtaja, ali svi sad govore da djelujemo brže i poletnike, igramo okomitije i konkretnije. Naravno, prostora za napredak još ima i vjerujem da ćemo se do Eura uigrati. A što na Euru? Već sam rekao da će ova generacija izaći iz sjene Vatrenih i to sam mislio, vrijeme je da ih nadskočimo - prepun samopouzdanja bio je izbornik i potom se malo namrštio na temu navijača:

- Ma vrijeme je da se svi primimo za isti štap, nema smisla biti razjedinjen jer spremni smo za velike stvari, ovo je ipak reprezentacija svih nas.

>> Mi smo junaci danas, presretan sam što će se u Francuskoj čuti naša himna!

>> Hrvatska pobijedila Maltu 1:0 i plasirala se na Europsko prvenstvo!

>> Italija pobjedom nad Norveškom pomogla Hrvatskoj!

Komentara 114

DU
Deleted user
23:18 13.10.2015.

Neka pati koga smeta!

Avatar MilaneseBolognese
MilaneseBolognese
23:25 13.10.2015.

U inat svim komunistima, orjunašima i ostalim neprijateljima Hrvatske koji su rušili i ruše reprezentaciju! Idemo u Francusku i spremni smo za velika postignuća!

I7
ilir_777
23:19 13.10.2015.

Tako Hrvatska/albanija bes mi je drago

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije