Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Čačić:

Sport se koristi u dnevno-političke svrhe, a Šuker me iznenadio novim ugovorom

Ante Čačić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
16.03.2017.
u 17:15

Činjenica je da nismo igrali dvije godine u Hrvatskoj pred našim navijačima i s razlogom se mnogi pribojavaju što će se dogoditi idućeg petka - kaže izbornik.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić uoči vrlo važne kvalifikacijske utakmice s Ukrajinom zadovoljan je trenutnom formom reprezentativaca. 

"Dobar dio njih je u pravom natjecateljskom tonusu i to naravno veseli, ali veseli i to što se oni vesele da će nakon dvije godine igrati doma pred punim tribinama", poručio je Čačić u emisiji Intervju tjedna Media servisa te dodao:

"Bit će to zahtjevan susret iz puno razloga. Protiv sebe imamo reprezentaciju koja s pravom uz Tursku, Island i nas gaji ambiciju da ode na SP u Rusiju. Od dolaska Andrija Ševčenka oni su u dobrom raspoloženju, a o tome govore i rezultati jer sakupili su osam bodova i bez poraza su i mi moramo napraviti sve da iz ove utakmice izađemo čitavi", rekao je Čačić. 

Na prijedlog da Kalinić zaigra u vrhu napada, a Mandžukić se preseli na lijevo krilo, Čačić je uzvratio: 

"Naravno da je to jedna od opcija jer Nikola Kalinić je u dobrom stanju, daje golove što je najbitnije za napadača. Mario Mandžukić je veliki dio svoje karijere već igrao na toj poziciji i to nije novost. Sigurno je da je to jedna od zgodnih varijanti kako bi Hrvatska u nekom trenutku mogla igrati protiv Ukrajine", pojasnio je Čačić te se osvrnuo na ono što je problem cijele države. Huliganizam na i izvan tribina.

"Činjenica je da nismo igrali dvije godine u Hrvatskoj pred našim navijačima i s razlogom se mnogi pribojavaju što će se dogoditi idućeg petka. Protiv toga se svi moramo boriti, a oni koji bi se protiv toga trebali najviše boriti to ne rade iz razloga jer se sport koristi u dnevno-političke svrhe, dodvoravaju se i blago gledaju prema iščašenim ponašanjima, a to nije dobro", rekao je izbornik.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker najavio je da će s Čačićem potpisati novi ugovor. 

"Malo me je predsjednik iznenadio ali teško je dati decidiran odgovor. Mislim da nema nijedan razlog da ne pristanem", zaključio je Ante Čačić za Media servis.

>>Čačić o Meksiku: Mnogi igrači žele putovati u SAD, imat ćemo respektabilan sastav

Komentara 7

Avatar kravata
kravata
17:53 16.03.2017.

Zalosno ali je istina da nerednicima nesmijes i nemozes nista jer sto se rece uvijek ima netko tko je brani ili sakriva ili ne vjeruje u ono sto vidi i cuje.

SL
slivnevode
21:27 16.03.2017.

Sve je uzalud.... Bojim se da ni ova utakmica neće proći bez incidenta. "Oni" su sebi zacrtali cilj, a to je i objelodanjeno preko komentara na portalima: izbaciti reprezentaciju na nekoliko godina iz svih natjecanja, jer bi jedino na tajj način "istjerali" trenutno vodstvo HNS-a. Usput, gospodine Čačiću, što sve treba napraviti Santini da bi ga se pozvalo bar na prijateljsku utakmicu, a kad se samo sjetim kakvi su poluigrači prodefilirali... Očigledni dečko ima slabe menadžere...

Avatar realan.zg
realan.zg
18:35 16.03.2017.

To je kazna Torcidi sto je mali sa sipkom u teren uletio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije