Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 117
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRAT ĆE PROTIV IZRAELA

Čačić: Neka se Olić u svojoj Slavoniji oprosti od hrvatske reprezentacije

Ivica Olić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/9
07.03.2016.
u 12:09

– Već sam predložio, a predsjednik HNS-a i prihvatio, da u prijateljskoj utakmici protiv Izraela povede momčad te u svojoj Slavoniji odigra posljednjih 30-ak minuta za Hrvatsku. Još samo on to mora prihvatiti – rekao je Čačić.

Izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić prilikom objave popisa igrača za utakmice s Izraelom i Mađarskom osvrnuo se na opraštaj Ivice Olića.

– Olić je na poseban način dao doprinos hrvatskoj reprezentaciji, on sigurno ne zaslužuje samo preko novina otići u mirovinu. Već sam predložio, a predsjednik HNS-a i prihvatio, da u prijateljskoj utakmici protiv Izraela povede momčad te u svojoj Slavoniji odigra posljednjih 30-ak minuta za Hrvatsku. Još samo on to mora prihvatiti – rekao je Čačić, prenosi Goal.

Na Čačićevu popisu od 20 igrača nema klasičnog lijevog beka.

– Nas problem lijevog beka muči već godinama. Želim vidjeti kako ćemo se ponašati bez klasične 'lijeve noge' na toj poziciji, što možemo napraviti da djelujemo malo drukčije. Igrači poput Pranjića, Leovca ili Strinića nisu otpisani, ali se moraju dokazati u predstojećem razdoblju. No, nitko od tih ljevaka nije participirao u naših pet posljednjih utakmica.

Tko su onda opcije na toj poziciji?

– Srećom, imamo ih. Vrsaljko se na toj poziciji dokazao i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, dok Domagoj Vida to katkada igra u Dinamo Kijevu. Vida tu može funkcionirati kao klasičan obrambeni igrač, dati veliki doprinos u defenzivnom dijelu igre.

Pozvan je Alen Halilović.

– Halilović je talentirani mladi igrač koji je skupio zavidnu minutažu u španjolskoj ligi, zabija i asistira. Nama je važna i U-21 reprezentacija, a Halilović zbog kartona mora preskočiti Španjolsku. I onda ga nećemo vraćati mladima, već će biti cijelo vrijeme s nama.

No, nema Andreja Kramarića.

– S njime sam zadovoljniji nego jesenas, sada ipak participira u dvobojima svoje momčadi. No, s njime je isti slučaj kao i Dejanom Lovrenom prije utakmice s Rusijom. Lovrenu se tada promijenio trener, bilo je važnije da se u tih 15-ak dana nametne u klubu, jer kod njega ionako nema nikakvih dvojbi. I hvala Bogu - nametnuo se. To sada vrijedi za Kramarića, pa i za Duju Čopa. Pratimo ih, gledamo ih – rekao je Čačić pa se osvrnuo na igrače:

– Naš cilj i želja je u ovim utakmicama dati što veću minutažu svim igračima, pa je zbog toga i naš spisak bitno skraćen. Mi u tim dvobojima imamo pravo na samo šest zamjena, pa ćemo za te utakmice u kadru imati 17 igrača i tri vratara.

>> Evo koga je sve Ante Čačić pozvao u hrvatsku reprezentaciju!

>>Nogometni kviz: Tko je zabijao u četvrtfinalu, polufinalu i finalu LP? Koliko je prvoligaša vodio Čačić?

Komentara 12

SO
sokol5
12:33 07.03.2016.

To bi bilo lijepo i to naš Ola zaslužuje i svi mi Slavonci ćemo ga doći pozdraviti.

SA
samograd
12:51 07.03.2016.

Svaka čast Ivici Oliću za sve kilometre koje je istrčao za Vatrene ,sve golove .Uvijek je izgarao za repku i davao sve od sebe ! Kapa do poda!

MA
Majur
13:00 07.03.2016.

Zaslužio je Ola da povede ekipu na travnjak,da mu se cijeli stadion nakloni i ogroman pljesak kad bude izlazio sa terena....Treneri svih sportova bi mogli mladim naraštajima pokazivati njegove tekme da vide kako se bori za svoj klub,svoju zemlju....Ola je oličenje onoga što publika,navijači žele vidjeti i što iznad svega priznaju.Ola....legendo!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije