Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ante Čačić:

Idu mi na živce priče da smo 'podružnica'! Kad je Hajduk zadnji put svladao Dinamo?

Lokomotiva
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
01.07.2015.
u 13:33

'Borit ćemo se za mjesto pri vrhu, ne smijemo biti lošiji nego lani.'

Za dlaku je Ante Čačić ostao bez trenerskog Oscara za prošlu sezonu. Zoran Mamić je imao isti broj glasova, a onda, prema propozicijama, trofej ide treneru čiji je klub bolje plasiran. Dinamo je bio prvak, ali Čačić je s već otpisanim Slavenom Belupom napravio malo čudo! No, nije ostao u Koprivnici, preuzeo je momčad Lokomotive...

- Nisam previše razmišljao, u Koprivnici sam ostvario zacrtano, završili smo prvenstvo bez stresa i bilo je vrijeme za korak naprijed. A Lokomotiva je uređen klub, koji ima kontinuitet pozitivnih rezultata i opipljive ambicije. Ja sam trener natjecatelj, rezultat mi je u prvom planu, ali istodobno želim afirmirati igrače - kaže Čačić.

Bez Sluge i Rukavine

Na Kajzerici više nema vratara Sluge i napadača Rukavine, koji više nije mogao ostati na posudbi iz Dinama, a lokosi ne mogu plaćati njegov visoki ugovor. Došli su iz Maksimira Capan i Fiolić...

- Zadovoljan sam igračkim kadrom i borit ćemo se za mjesto u gornjem dijelu ljestvice. Ne bismo smjeli biti lošiji nego lani, a ne smije nam se ponoviti proljeće, i negativan niz rezultata. Lani je primljeno čak 68 pogodaka, a ipak je izborena Europa, očito je momčad nerijetko bila previše zaigrana - smatra Čačić.

Domaće utakmice igrat ćete na stadionu u Kranjčevićevoj...

- Veliki je to hendikep! U Novom Zagrebu živi više od 100.000 ljudi i, kad bismo napravili mali stadion na Kajzerici, uvjeren sam da bismo na svakoj utakmici imali barem 3000 gledatelja! Danas na Kajzerici trenira 400 dječaka, omladinska je škola odlično organizirana.

Prije tri i pol godine bili ste na klupi lokosa, možete li usporediti klub kakav je bio onda s ovim današnjim?

- Ovo je svakako bolja Lokomotiva! Isti je predsjednik (Tin Dolički), isti je direktor (Božidar Šikić), ona se Lokomotiva borila za ostanak u Prvoj HNL, a ova je potentnija i ambicioznija, bolje je uređena i organizirana. Onda smo bili podstanari u Maksimiru, a danas živimo na svojoj Kajzerici.

Ma kakva "podružnica"!

Kakve su veze s Dinamom?

- Nije to pitanje za mene. Već mi na živce idu te priče o "podružnici". Uvijek sam lokose doživljavao kao samostalan klub, uostalom sve manje igrača dolazi na posudbu iz Dinama, iako ne vidim ništa loše u tim posudbama. Pa gdje bi to igrali Brozović, Pjaca, Pavičić..., kad bi to postali igrači, da nije bilo posudbi – pita Čačić i nastavlja:

- Govore da Lokomotiva nikad nije pobijedila Dinamo! Pa kad je to Hajduk zadnji put svladao plave? Dinamo je prvenstvo okončao bez poraza i ne znam zašto se baš Lokomotiva ističe kao klub koji bi trebao "nagaziti" Dinamo? Naravno da ćemo učiniti sve za pobjedu, ali nije to lako. Uostalom, okrenimo malo stvar: kad je to Dinamo pomogao lokosima puštajući im neki bod u borbi za ostanak ili Europu? Nikad, baš nikad - rekao je Čačić uoči odlaska u Wales. U četvrtak će, naime, lokosi igrati u Bangoru protiv velškog Airbusa, u 1. pretkolu kvalifikacija za Europsku ligu.

>> Milevski ostao bez dresa, Hajduk željno iščekuje JK Sillamäe Kalev

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije