Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HNL HRANI REPREZENTACIJU

Ante Čačić: Imamo jako puno veznih igrača, a nemamo napadača ni beka

Ante Čačić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
28.04.2016.
u 20:20

'Bilo je više razmišljanja zašto je tako, možda je kriv sustav igre s jednim napadačem, možda se igrače u nogometnim školama prerano stavlja na pozicije koje bi trebali igrati dovijeka.'

Ideja je hvale vrijedna, na jednom mjestu okupiti sve trenere Prve nogometne lige zajedno s izbornicima A (Ante Čačić) i dviju mlađih reprezentacija (Gračan i Milin) te razgovarati o nogometu.

– Razgovarali smo o tome kako sačuvati kvalitetu lige s obzirom na to da je fluktuacija velika, bilo je razgovora jedan na jedan s trenerima o igračima koji obećavaju. Nadam se da je ovo početak kontinuiranog druženja, ovo će pridonijeti da naš nogomet zadrži kvalitetu koju ima u ovim teškim gospodarskim prilikama. Hrvatska liga hrani našu reprezentaciju, od HNL-a živimo i struka se međusobno mora uvažavati, nadopunjavati – kazao je Ante Čačić te dodao da su otvorene i druge teme.

– Razgovarali smo o tome zašto u hrvatskoj ligi nema napadača na vidiku, zašto smo deficitarni i što možemo napraviti oko lijevog pa i desnog beka, a imamo jako puno veznih igrača. Bilo je više razmišljanja zašto je tako, možda je kriv sustav igre s jednim napadačem, možda se igrače u nogometnim školama prerano stavlja na pozicije koje bi trebali igrati dovijeka. A sjetimo se da je Jarni bio napadač, da je Srna bio polušpica pa vrhunsku karijeru napravio kao desni branič. Dobre su to teme, nadam se da će ovakvih razgovora biti još – kazao je Čačić, a slično je govorio i izbornik reprezentacije do 21 godine Nenad Gračan:

– Ove radionice koriste svima, trenerima u klubovima, a i nama izbornicima. Dobro je krenuti u razgovore o tome, pa onda i treneri to mogu predstaviti svojim omladinskim školama, možda nešto popraviti.

U svakom slučaju, ovakva radionica je dobar potez HNS-a, treba s time nastaviti.

Komentara 22

MA
mario80
21:00 28.04.2016.

Ima se samo ti neznas...!

Avatar Trpimir
Trpimir
21:25 28.04.2016.

Nemamo napadace??!! Hellouuuuuuu!

DH
dalibor.hren
06:32 29.04.2016.

Imamo i napadače i bekove, jedino ih treba pozvati u repku što Čačić očito ne smije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije