Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSOBNO PRIZNANJE

Henriquez u lovu na Kramarića - što titula prvog strijelca HNL-a donosi?

Angelo Henriquez
Sanjin Strukic/Pixsell
17.05.2015.
u 17:44

Angelo Henriquez ili Andrej Kramarić - tko će biti najbolji strijelac Prve HNL?

Angelo Henriquez s nova je tri pogotka protiv Hajduka stigao do brojke od 20 prvenstevnih pogodaka ove sezone. Čileanski napadač tako na ljestvici najboljih strijelaca još zaostaje za vodećim Andrejom Kramarićem koji je suparničke mreže prošle jeseni tresao 21. put.

No, Andreja Kramarića više nema u HNL-u, pa će Henriquez do kraja sezone imati priliku postati najboljim strijelcem nacionalnog prvenstva. Dinamo pred sobom ima još dva nastupa, gostovanje u Puli, te domaći ogled s Rijekom.

Ove sezone igra se 24. izdanje Prve HNL, a titulu najboljeg strijelca lige za sada je ponijelo 18 različitih igrača. To su bili Ardian Kozniku, Goran Vlaović, Robert Špehar, Igor Cvitanović, Mate Baturina, Joško Popović, Tomo Šokota, Ivica Olić, Tomislav Erceg, Ivan Bošnjak, Eduardo da Silva, Želimir Terkeš, Mario Mandžukić, Davor Vugrinec, Ivan Krstanović, Fatos Beqiraj, Leon Beko i Duje Čop.

Najbolji strijelci prvenstva dvaput su bili tek Vlaović, Cvitanović, Špehar, Šokota i Olić koji je jedini ovaj uspjeh ostvario s dva različita kluba. Zagrebom i Dinamom.

Najviše pogodaka u jednoj sezoni postigao je Eduardo (34) u sezoni 2006/07., dok su s najmanje pogodaka najbolji topnici lige bili Ardian Kozniku (12) i Fatos Beqiraj (15).

Rijetki su stranci bili najbolji strijelci Prve HNL. Želimir Terkeš i Ivan Krstanović igrači su s dvojnim državljanstvo (Hrvatska i BiH), a Terkeš je u svojoj karijeri čak upisao jedan nastup za BiH reprezentaciju. No, opet njega je, baš kao i Krstanovića, teško tretirati - strancem. Jedini "pravi stranac" na vrhu ljestvice strijelaca bio je - Crnogorac Fatos Beqiraj.

Angelo Henriquez osvajanjem ove titule ipak ne bi postao i najmlađi napadač koji se okitio ovim naslovom jer Vlaović je imao 20 godina. Čileanski napadač ima 21 godinu (rođen 13. travnja 1994.), no već je jedna od ključnih figura hrvatskog prvaka. I neumoljivi egzekutor.

>> Više pročitajte na Goal.com

>> Hat-trick Henriqueza Hajduku pratio rekordan broj gledatelja na Maksimiru

Komentara 2

GI
gismund
20:23 17.05.2015.

henriquez je fantastičan napadač! sretni smo što si u dinamu i želimo ti da zabiješ još bar 2 gola i budeš nr.1 napadač HNL-a!

RK
Realovac.koji.mrzi.hdz.lopine
00:01 18.05.2015.

Otvorio sam članak zbog pitanja iz naslova "što titulan 1.strijelca HNLa donosi?" Koliko vidim, odogovora nema, tako sa molim lijepo gospodina autota Vecernjeghr da nam objasni sto donosi! Priznanje, cast, nagradu? Nije komplicirano, tu jednu jedinu kljucnu rijec ste izostavili.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije