Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLUŽBENO PREDSTAVLJANJE

Balić u Udinama: Jedan od najljepših trenutaka karijere mi je gol Dinamu

Andrija Balić
Foto: Udinese
05.02.2016.
u 16:54

''Za moj razvoj i moju karijeru, dolazak u Udinese bio je najbolji izbor. Uvjeren sam da ću ovdje imati priliku igrački rasti i dobro se uklopiti u momčad.''

Dojučerašnji nogometaš splitskog Hajduka, 18-godišnji veznjak Andrija Balić i službeno je predstavljen kao novi igrač talijanskog prvoligaša Udinesea, a na prvom susretu s novinarima mladi je nogometaš istaknuo kako je dolazak u Udine bio najbolji izbor za njegovu karijeru.

Balić će u prugastom bijelo-crnom dresu nositi broj 99, baš kao i u Hajduku. 

"U počecima sam nosio broj 10. No, onda sam ga zamijenio brojem 99 i odigrao nekoliko dobrih utakmica s tim brojem na leđima. Tako sam ga zavolio", objasnio je Balić svoj izbor na konferenciji za medije na kojoj je istaknuo želju da igrajući za Udinese nastavi svoj igrački napredak.

"Za moj razvoj i moju karijeru, dolazak u Udinese je bio najbolji izbor. Uvjeren sam da ću ovdje imati priliku igrački rasti i dobro se uklopiti u momčad", rekao je Balić u kojeg su Talijani počeli uspoređivati s proslavljenim Andreom Pirlom.

"Ne smetaju me takve usporedbe. Naravno da mi godi kad me uspoređuju s tako velikim igračem. No, moj je idol Iniesta", otkrio je Balić u razgovoru objavljenom na službenom internetskom portalu Udinesea.

U svlačionici svog novog kluba pridružit će se sunarodnjaku, dvije godine starijem napadaču Stipi Perici, kojeg je Chelsea posudio momčadi iz Udina. No, Balić je otkrio da u Italiju nije došao samo nastaviti proces nogometne izobrazbe već da želi napredovati i na drugim poljima.

"Već od danas ću početi učiti talijanski kako bih što prije srušio jezičnu barijeru. Želim čuti svaki savjet koji će mi pomoći u mom igračkom napretku."

Iako mu je tek 18 godina, Balić se osjeća spremnim za natjecanje u jednoj od najzahtjevnijih nogometnih liga svijeta.

"Da ne mislim da sam spreman, ne bih ni bio ovdje. U svlačionici su me odlično prihvatili. Nadam se da ću uskoro dobiti priliku. No, trener će odlučiti kada i koliko ću igrati."

U Hajduku je Balić imao ulogu veznog igrača koji se vrlo često nalazio u napadačkim završnicama.

"Po vokaciji sam igrač sredine terena, a kroz karijeru sam se uvijek pridodavao napadačima i bio strijelac. No, igrao sam i ispred obrane. Spreman sam zaigrati na bilo kojoj poziciji."

Kao jedan od najljepših trenutaka u karijeri spomenuo je pogodak u derbiju protiv Dinama te istaknuo da jedva čeka čuti huk s tribina Dacia Arene.

"Znam da će atmosfera biti fantastična. Vidio sam stadion i djeluje spektakularno. U Splitu smo navikli na vatrene navijače, tako da se znam nositi s tom vrstom pritiska", zaključio je Balić koji bi debi u dresu Udinesea mogao imati u nedjelju na gostovanju kod Milana, a prvi put bi pred domaćim navijačima mogao zaigrati 14. veljače, kad će u Dacia Areni gostovati Bologna.

Nakon 23 kola, Udinese je na 14. mjestu Serie A sa 26 bodova, sedam više od Carpija, nabolje od tri momčadi koje se nalaze u zoni ispadanja.

>> Otkriveno koliko će Andrija Balić zarađivati u Udineseu

Komentara 12

DI
dinamojavolim1
17:42 05.02.2016.

koji naslov,nebi se zacudio da nije to ni rekao... andrija sretno

Avatar peet
peet
17:08 05.02.2016.

Balicu je Dinamo, kao Dinamovcima Arsenal. Svejedno sretno Andrija.

MA
matildica
18:46 05.02.2016.

zamislite zabio gol dinama ma nemreš vjerovat pa to ni moguče

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije