Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEŽAK ŽDRIJEB

Andrej Kramarić: Odlični smo, imamo se pravo nadati ponekome bodu...

Andrej Kramarić
Foto: Goran Kovačić/Pixsell
30.08.2014.
u 17:04

Nisam još odlučio hoću li ostati na Kantridi. Ima dosta ponuda, a odluka je na meni, kazao je najbolji strijelac Riječana, od čijega će transfera zaraditi i Dinamo

Zahuktala Rijeka u Europskoj će ligi igrati protiv branitelja naslova Seville te Feyenoorda i Standarda iz Liegea. Ždrijeb mnogo gori nego prošle godine, ali i Rijeka je danas jača nego lani.

– Jako teška skupina. Sevilla je lani osvojila EL, nizozemska i belgijska liga iz godine u godinu rastu i na višoj su razini od naše. Međutim, Rijeka igra odličan nogomet i ima se pravo nečemu nadati – kazao je najbolji strijelac Rijeke Andrej Kramarić koji nam se javio s opatijske plaže.

Nadati se prolasku skupine?

– To ne možemo obećati niti to želim najavljivati. Idemo iz utakmice u utakmicu i pokušati osvojiti koji bod više nego lani (osvojena su četiri boda, nap. a.). Ne trebamo se opterećivati prolaskom skupine jer mi u njoj nismo favoriti – dodao je Kramarić.

Vi ćete igrati za Rijeku u Europskoj ligi?

– Ne mogu reći ni da ni ne. Ima dosta upita, ponuda za mene, no još nisam odlučio – zaključio je Kramarić, čiji bi eventualni transfer Dinamo i Rijeka podijelili u omjeru 50:50.

Rijeka se u službenim utakmicama sastala samo s jednim od ovih suparnika. U sezoni 1986./1987., u 1. kolu Kupa Uefe, Standard je izbacio Riječane rezultatima 1:0 i 1:1. Pogodak za Rijeku tada je postigao Janko Janković.

Tri spektakla na Kantridi

Feyenoord nakon tri utakmice u nizozemskom prvenstvu ima po jednu pobjedu, remi i poraz, dok je Standard nakon pet kola tek osmi u Belgiji sa samo sedam bodova. Sevilla je u Primeru krenula remijem s Valencijom kod kuće.

– Bit će to tri spektakularne utakmice na Kantridi. Uvjeren sam da nijednom od velikana neće biti lako na Kantridi. To su ogromni klubovi, bogati, iz velikih nogometnih zemalja, ali jedva čekamo uhvatiti se u koštac s njima – kazao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora Rijeke.

Uoči nastupa u Europskoj ligi Rijeka se neočekivano riješila dvojice igrača. Josip Brezovec (28) i Adis Jahović (27) vjerojatno su drugačije zamišljali ovu jesen na Kantridi, pogotovo makedonski napadač doveden baš ovoga ljeta iz ukrajinske Vorskle. Umjesto u Europsku ligu obojica se sele na posudbe u – drugu ligu: Brezovec u Volpijevu Speziju, a Jahović u ruski Krilja Sovjetov. Za Makedonca bi Rijeka trebala inkasirati 400.000 eura.

Brezovec će se pak priključiti maloj hrvatskoj koloniji u talijanskoj Speziji: Datkoviću, Milošu, Čulini, Šitumu i treneru Bjelici. Josip je najvredniji Volpijev dar novome ambicioznome treneru.

Prijelazni rok za Riječane nije još gotov. Osim mogućega odlaska Kramarića, sprema se pista za slijetanje novoga desnoga braniča. Spominje se Crnogorac Marko Vešković iz Torina. Vratar Simon Sluga seli se pak u Lokomotivu, gdje će biti konkurent mladome reprezentativcu Zeleniki.

Kaos na aerodromu

Na žalost, riječka bajka o plasmanu u Europsku ligu dobila je i jedan crni nastavak. Naime, na dočeku momčadi Rijeke po povratku iz Tiraspola na krčkom aerodromu došlo je do žestokoga sukoba navijača i policije, koja je čak upotrijebila i suzavac. Bilo je ozlijeđenih i privedenih, potpun kaos, a trebala je to biti noć velikoga slavlja...

>>Dinamo EL otvara i zatvara na Maksimiru, Rijeka u posljednjem kolu kod Seville

Komentara 2

LI
lilisaga
17:26 30.08.2014.

nisu trebali prodavati jahovica...greška....mali je dobar igrač

Avatar Jaguar_Paw
Jaguar_Paw
20:36 30.08.2014.

Rijeka je svake godine sve bolje, igra odličan nogomet, iskreno se nadam prolasku u drugi krug oba naša predstavnika, to bi uvelike olakšalo posao sljedeće sezone. Htio bi isto tako dodati da je ovaj dečko Andrej, jedna od najvećih pogrešaka zdravka mamića koji je za njega tvrdio da je nikakav igrač

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije