Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MUČE GA BRIGE

Andrej Kramarić: 'Ne spavam noćima zbog transfera'

Andrej Kramarić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
16.12.2014.
u 15:18

– Sve je moguće, preda mnom je najteža životna odluka – rekao je Kramarić

Andrej Kramarić odradio je još jednu fantastičnu sezonu. Ove jeseni napadač Rijeke postigao je 21 prvenstveni pogodak, tome dodao još dva u reprezentativnom dresu. I svojim igrama, posebice onim na europskoj sceni, izazvao zanimanje brojnih europskih velikana...

Hrvatski reprezentativac briljirao je ove jeseni te se sa 21 prvenstvenim pogotkom već upisao u povijest. Naime, od osnutka Prve HNL, u protekle 23 sezone, samo su u šest navrata najbolji strijelci lige postizali su više pogodaka u cijeloj sezoni nego što ih je Kramarić zabio u pola sezone!

S više od 21 pogotka najbolji strijelci lige bili su tek Eduardo da Silva (34 – 2006/07), Goran Vlaović dvaput (29 – 1993/94 i 23 – 1992/93), Robert Špehar (23 – 1994/95), Ivan Bošnjak (22 – 2005/06) i Duje Čop (22 – 2013/14).

A Kramarić je ove polusezone zabio više ili jednak broj pogodaka koliko su imali i Benko, Beqiraj, Krstanović, Vugrinec, Mandžukić, Terkeš, Erceg, Špehar, Olić (dvaput), Baturina, Cvitanović (dvaput) i Koznik u sezonama u kojima su postali kraljevi strijelaca hrvatske lige. Od njih 13, Krama je već do Božića zabio više, ostali su sezonu završili sa 21 golom, koliko Krama ima sada.

>> Članak u cijelosti pročitajte na Goal.com

>> Kramarić: Razdoblje u Rijeci mi je najljepše, ali odlazak u inozemstvo je neminovan

Komentara 8

DA
Djeca_Arbata
15:53 16.12.2014.

Krama...kaj ti je?...kakva životna odluka?...znaš igrati...voliš nogomet...pa igrat ćeš još 15 godina...opusti se sinko...još stigneš i u Realu i Barceloni zabijati...iskreno Dortmund je klub za tebe...oni igraju najljepše u Europi...

MA
MagnusJohnson
17:01 16.12.2014.

Nadam se da će Kramarić biti dovoljno pametan da ne izabere klub poput Juventusa ili Chelseaja gdje uopće neće igrati, iako iskreno i sumnjam da ga ti klubovi žele. Klub za njega je neki iz sredine ljestvice liga petice, nešto slično što je napravio Mandžukić kada je najprije otišao u Wolfsburg, tamo je dobio minutažu, dokazao se i izborio transfer u Bayern. Kramarić mora prestati slušati medijske plaćenike, ljude oko njega koji ga uvjeravaju da je spreman za jedan Juventus ili slične velike klubove, lige petice su nešto sasvim drugo u odnosu na HNL, uostalom Kramarić ne može zabiti niti Dinamu. Ima tek 23 godine i slažem se da bi mu ova odluka mogla odrediti nastavak karijere, puno je igrača koji su rano otišli u veliki klub zahvaljujući medijskoj pompi, tamo dvije godine stagnirali i onda nestali, karijere su im bile uništene. Ne treba daleko tražiti primjere, mladi Radošević otišao kao velika nada u Napoli i gdje je sada? Vukušić je bio velika nada, budući reprezentativac, otišao u Italiju i gdje je sada? Samo pamet u glavu.

MA
majeltomoguce
16:17 16.12.2014.

Čisto malo statistike koja ipak i ne idem Kramariću u prilog. Naime Kramarić jako rijetko daje golove u gostima, još rijeđe jačim klubovima. U Europi je Krama dao 2 gola u gostima i to u kvalifikacijama, a u prvenstvu je dao 5 ... sve ukupno od 7 golova u gostima u 16 utakmica. Ukupno je dao gol u 5 od 16 utakmica na gostovanju i to Splitu, Zagrebu, Slavenu, Sharifu, Vikinguru iz penala. Isto tako nije dao gol Dinamu u superkupu (ok to je bilo u Rijeci, ali još jedna velika utakmica bez gola) i u reprezentaciji nije dao gol u gostima nikome. Dečko je super, ali u gostima mu ne ide.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije