Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kupuju klub

Amerikanci ulažu novac u Everton?

Everton Chelsea
Foto: Reuters
23.12.2015.
u 15:58

Ako dođe do kupnje, Everton će postati drugi klub u Engleskoj koji je primio injekciju amerilkih financijskih sredstava u manje od dva mjeseca

Dvojica američkih ulagača pregovaraju o kupnji engleskog prvoligaša Evertona za oko 200 milijuna funti (više od 272 milijuna eura), piše u srijedu "The Times"

Prema pisanju The Timesa skupina ulagača, među kojima ima  Britanaca, potpisalo je pismo namjere s aktualnim vlasnikom kluba  Billom Kenwrightom i dogovorilo razdoblje za razmatranje klupskih računa koje bi trebalo trajati do kraj siječnja iduće godine. 

Na čelu konzorcija su John J. Moores, koji je od 1994. do 2012. godine bio vlasnik američke bejzbol momčadi San Diego Padres, i Charles Noell, a obojica su suosnivači tvrtke  JMI Equity.

Ako dođe do kupnje, Everton će postati drugi klub u Engleskoj koji je primio injekciju američkih financijskih sredstava u manje od dva mjeseca. Prošli tjedan je Crystal Palace objavio da američki ulagači Josh Harris i David Blitzer, suvlasnici košarkaške momčadi Philadelphia 76ers (NBA) i hokejaške New Jersey Devilsa (NHL), sudjeluju sa 36 posto u njegovim financijama.

Komentara 1

Avatar Made in Germany
Made in Germany
17:23 23.12.2015.

Veliki klub, bogate tradicije. Amerikanci ulazu u pravi projekt. Nigdje na otoku se nisu odigrale toliko prvoligaskih utakmica kao na Goodison Parku, igralistu Evertona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije