Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Korupcijska afera

Amerikanci od Švicarske traže izručenje dužnosnika Fife

Sepp Blatter
Foto: Reuters/PIXSELL
02.07.2015.
u 10:55

Sedmero dužnosnika sada se mora pojaviti na saslušanju o zahtjevu za izručenje

SAD je od Švicarske zatražio izručenje sedam dužnosnika Svjetske nogometne organizacije (FIFA) koji su u svibnju uhićeni pod optužbama za korupciju, piše BBC.

Švicarci su izvijestili da su službeni zahtjev za izručenje primili jučer. Sedam Fifinih visokih dužnosnika uhićenih u Zurichu je među 14 dužnosnika optuženih za "raširenu i sistematičnu" korupciju. Optužnica je podignuta nakon istrage američkog FBI-ja.

Sedmero dužnosnika sada se mora pojaviti na saslušanju o zahtjevu za izručenje, a njihovi odvjetnici će potom imati 14 dana za sastavljanje odgovora na zahtjev. Potom bi procedura mogla trajati još "nekoliko tjedana". U ovoj akciji nije uhićen, a ni optužen, predsjednik Fife Sepp Blatter koji je tri dana nakon uhićenja u Zurichu ponovno izabran na čelno mjesto Svjetske nogometne organizacije, ali je potom najavio povlačenje s te pozicije.

Blatter neće biti niti na ovotjednom finalu Svjetskog nogometnog prvenstva za žene, a naveo je da neće doći zbog osobnih razloga.

>>Blatter odustao od odlaska na finale ženskog SP-a jer se boji zatvora

>>Nisam dao ostavku, već mandat na raspolaganje...

Komentara 7

CC
Chicago Chicago
11:37 02.07.2015.

Mogu povesti sa sobom i Davora i Zdravka.

Avatar d-ano
d-ano
19:35 02.07.2015.

Treba im Swica dostavit koliko ukradenih novaca americki gradjani cuvaju u trezorima Switz banaka,,,,,da ne govorimo o transferima americkih tajnih sluzbi kojim potpomazu vojne nemire,, i ,ubistva sirom svijeta,,,,,

Avatar nekakav
nekakav
11:31 02.07.2015.

gdje je sjedište fifa-e? može li i rh na sud pozvati nekog šefa eufe, fife? zašto ne? zašto i rusija ne bi na sud pozivala pojedine dužnosnike fife i uefe? kako je to sad najednom postao problem isključivo davanje domaćinstavatava rusima i katarcima, a nisu problemi prvenstva u engleskoj, njemačkoj, portugalu, francuskoj, italiji, poljskoj, ukrajini...? kako to da amerikanci nisu na sud pozvali nikog iz olimpijskog komiteta zbog kupovanja domaćinstva zimskih oi, u salt lake cityu? ako je problem što afrika i azija daju najviše glasova, onda nek se ide sa prijedlogom da svaki kontinent daje isti broj. nije baš demokratično, a? sve sreća da ova pretežita sirotinja ne traži ukidanje beneficija velikima, i ukidanje dirigiranoh ždrijeba. svi u jednu kantu, pa što izvučeš, izvučeš. a ne da se ne mogu u jednoj skupini sp-a naći tri eu države... ukinuti treba puno toga, al to je nemoguće. eto, ruski klub izbacili iz eu lige, jer je više trošio nego prihodovao. ali barcu, reala, cityija, njih neće izbaciti, samo malo novčano kazniti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije