Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČEKA SE POTPIS

Amerikanci kupuju Everton za deset puta više novca no što vrijedi Dinamo

Everton Chelsea
Reuters
09.02.2016.
u 20:58

Prema Transfermarktu, Evertonovi igrači na tržištu vrijede 236 milijuna eura, a klub 250 milijuna, uz to da su se kupci obvezali napraviti novi stadion. Primjerice, Dinamo je navodno procijenjen na samo 26 milijuna eura, a nogometaši su procijenjeni na 57 milijuna.

Američki konzorcij okupljen oko bivšeg vlasnika baseball momčadi San Diego Padresa Jayja Mooresa korak je do preuzimanja engleskog nogometnog premierligaša Evertona.

Kako prenose otočki mediji Amerikanci će za klub iz Liverpoola platiti oko 250 milijuna eura. Pregovori između Mooresa i njegovih suradnika te vlasnika kluba Billa Kenwrighta traju već mjesecima i nagađa se kako su ostale tek formalnosti prije potpisa ugovora. Prema Transfermarktu, Evertonovi igrači na tržištu vrijede 236 milijuna eura. Primjerice, Dinamo je navodno procijenjen na samo 26 milijuna eura, a nogometaši su procijenjeni na 57 milijuna.

Moores je prvo želio kupiti Swansea City, ali se ipak odlučio za 'Toffeese'. Kenwright je kupio Everton 1999. godine za samo 30 milijuna eura, a sada ga može prodati deset puta skuplje.

Bivši Evertonov veznjak Peter Reid podržao je prodaju kluba poručivši kako Everton treba nove 'investicije i novi stadion'.

"Imamo dobru momčad i kvalitetnog menadžera, no trebaju nam investicije i novi stadion kako bi zadržali priključak s ostalim klubovima u Premiershipu," kazao je Reid, koji je nosio dres Evertona od 1982. do 1989. godine.

Everton je jedan od rijetkih klubova u Premiershipu koji se nalazi u 'engleskim rukama'. Englezi vode i Tottenham, Newcastle United, Crystal Palace, Norwich City i Stoke City dok su ostali klubovi u stranim rukama. U rukama Amerikanaca su Arsenal, Aston Villa, Manchester United, Liverpool i Sunderland.

>> Dinamo vrijedi manje nego Hajduk - samo 200 milijuna kuna!

>> Amerikanci ulažu novac u Everton?

Komentara 3

DU
Deleted user
11:26 10.02.2016.

A što drigo może Deželić napisati ?Ajd pametnjakoviću napiši kako neki klub może 14 godina normalno poslovati sa blokiranim računom a da ne krši zakoni da to nikome od državnih slużbi ne smeta?

FI
Fisherman
23:11 09.02.2016.

Nisu Arsenal,Liverpool,Aston Villa, i ostali klubovi u rukama stranaca vec zidova a sto je bitna razlika.Zbog takve svoje bahatosti su vec jednom u povjesti fasovali i nista nisu naucili iz toga.....jbg neko pusi travu,neko smrce koku, a neko se drogira plinom....

BL
Blender
23:14 09.02.2016.

Hahahhaha, Amerikanci kupuju i dalje? Pa u zadnjih 20 godina njihov dug je porastao sa 3.3 triliona na 6.5 triliona. Od kuda im novci i tko im daje novac ako su vec toliko duzni???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije