Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Amer Gojak

'Nemam tremu zato što ću biti s Pjanićem 
i Džekom, a Dinamu je svaka utakmica kao finale Lige prvaka'

Amer Gojak
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
17.03.2017.
u 22:10

Moj je cilj poći tragom Modrića, Kovačića, Pjace, kaže Gojak.

Puno je igrača iz Bosne i Hercegovine ostavilo veliki trag u Dinamu, pa i u hrvatskom nogometu. U ono teško ratno vrijeme naša bi liga teško preživjela bez velikog broja igrača iz BiH. Dinamo se u posljednje vrijeme okrenuo domaćim snagama, trener Ivajlo Petev koristio je domaćih igrača kao nijedan trener u više od deset godina apsolutne dominacije plavih u HNL-u. I sad su plavi s desetak mladih potpisali ugovore do 2022. godine. Među njima su uglavnom izdanci plave škole, ali jučer je svoju vjernost produljio i igrač BiH, 20-godišnji Amer Gojak.

– Dosad je pokazao ono što od njega želimo, riječ o igraču-detonatoru vezne linije, motoričnom, kvalitetnom, multifunkcionalnom. S njim, kao i dosadašnjim ugovorima s mladim igračima, pokazali smo da u njih vjerujemo i da smo se za njih opredijelili, uvijek će biti potreban pokoji stranac, ali naša je vizija jasna – kazao je sportski direktor Dinama Romeo Jozak.

A Gojak je stigao nasmijan, ‘ušminkan’, sa svojim veselim sarajevskim naglaskom.

– Kako se ne bih veselio kad sam potpisao novi ugovor s klubom u kojem se osjećam kao kod kuće, živim u Zagrebu koji sam zavolio. Ova sezona za mene je sjajna, dobio sam puno veću minutažu nego prije i ovim putem želim zahvaliti šefu, stručnom stožeru, suigračima i savjetniku kluba (Zdravku Mamiću, nap.a.) – kazao je Gojak kojem su nogometni uzori Zinedine Zidane i Miralem Pjanić iz BiH, a sad će s Pjanićem, Džekom i ostalima biti skupa, Gojak i Armin Hodžić dobili su poziv izbornika A reprezentacije Mehmeda Baždarevića.

– Ma nema treme zato što ću biti s takvim velikim igračima. Priželjkivao sam ovaj poziv, veseli me što Dinamo sad ima dva reprezentativca BiH, nadam se da će ih biti još – kazao je Amer koji je počeo u Željezničaru, pa preko sarajevskog Olimpika stigao u Dinamo 2014. godine i dosad odigrao 27 utakmica, od toga tri u Ligi prvaka za plave.

– Najdraža mi je dosad ona utakmica u Ligi prvaka s Lyonom.

Dinamovim navijačima posebno se svidjela njegova asistencija Soudaniju u posljednjim trenucima derbija s Hajdukom s kojom je Dinamo pobijedio, ostao u igri za naslov prvaka i sad s puno optimizma gleda u lov na Rijeku.

– Imamo te dvije međusobne utakmice, ali gledamo samo sebe, nama je sad svaka utakmica kao finale Lige prvaka, a kad dođe Rijeka, pobijedit ćemo i osvojiti naslov.

Nedavno je medijima u BiH rekao:

– Španjolska ili Njemačka, od klubova Real Madrid i Borussia Dortmund. To je moj cilj, nakon dvije-tri godine hrvatske lige mogu u one najjače, želim putem Modrića, Kovačića, Pjace...

>>Za više sporta posjetite našu Facebook stranicu Večernji list - Sport

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije