Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali nogomet

Alumnus dovodi UEFA Futsal Cup u Zagreb

Alumnus
Večernji list
20.08.2014.
u 10:12

„Dinamičnost i atraktivnost ovoga sporta u kratkom roku osvoji i one najzahtjevnije. Do pobjede se može doći isključivo dobrom tehnikom, a upravo je to jamac gledateljima da će na malim terenima gledati sjajne poteze"

Europski futsal se na velika vrata vraća na hrvatske parkete. Zagrebački malonogometni prvak Alumnus domaćin je momčadima skupine F UEFA Futsal Cupa, koje će međusobno odmjeriti snage tražeći kartu za prolazak u glavnu skupinu ovog prestižnog natjecanja. 

Od 27. do 29. kolovoza Dvorana II zagrebačkog Doma sportova uz zagrebačke domaćine ugostit će danski Kobenhavn Futsal  i malteški Balzan FC. Natjecanje je organizirano u tri faze, a Zagreb će ugostiti momčadi u sklopu preliminarne runde. Prođu li hrvatski predstavnici dalje, čeka ih teška borba u glavnoj fazi natjecanja u dalekoj Rusiji. 

Prvo je ovo međunarodno natjecanje u futsalu koje se igra na hrvatskim parketima od Eura 2012. godine, kada je hrvatska publika poludjela za sportom koji iz godine u godinu privlači sve više poklonika na tribine. Ljubitelje malog nogometa ovakav interes ne iznenađuje.

„Manji teren nudi više uzbuđenja“, ističe Milan Martulaš, predsjednik zagrebačkog Alumnusa. „Dinamičnost i atraktivnost ovoga sporta u kratkom roku osvoji i one najzahtjevnije. Do pobjede se može doći isključivo dobrom tehnikom, a upravo je to jamac gledateljima da će na malim terenima gledati sjajne poteze. Veći interes gledatelja ne zamijećujemo samo po posjećenosti utakmica, već i po broju polaznika naše futsal škole, koji iz godine u godinu raste“, nadodaje.

Klub koji je prije šest godina osnovala skupina studenata vjeruje kako je vrijeme da se Europi pokaže kako Hrvati znaju igrati odličan futsal. Premda su uoči početka sezone ostali bez trojice igrača koji su karijeru odlučili nastaviti u klubovima najboljih europskih liga – talijanskoj i španjolskoj, u Alumnusu ističu kako su unatoč tome potpuno spremni za novi izazov. 

„Alumnus je oduvijek bio momčad u kojoj je sve podređeno timu. Mi smo zapravo velika obitelj, a  znate i sami – za obitelj ste uvijek spremni žrtvovati se“, ističe Martulaš. 

Premda futsal u Hrvatskoj nije dosegao razinu profesionalnosti kakvu uživa u Italiji ili Španjolskoj, u Alumnusu pri organizaciji ovoga natjecanja ništa ne prepušaju slučajnosti. Ne samo zato što je cijelo natjecanje podređeno strogim pravilima UEFA-e, već i zbog toga što vjeruju kako će se zagrebačka publika, kada jednom doživi uzbuđenje koje pruža mali teren, uvijek rado vraćati po još. 

Idući tjedan zagrebački će Studenti, kako ih od milja nazivaju njihovi navijači, polagati svoje najbitnije ispite. Dugo razdoblje priprema je iza njih, vidjet ćemo mogu li ponoviti uspjeh MNK Splita koji je 2001. u ovom natjecanju osvojio sjajno treće mjesto.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije