Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENO PH

Alpe Adria Jet Ski Tour počeo u Podstrani kod Splita

Jet Ski
Foto: Večernji list
1/4
20.09.2014.
u 19:55

Alpe Adria Jet Ski Tour, i veliko finale otvorenog Jet Ski prvenstva Hrvatske u Podstrani pored Splita, unatoč lošim vremenskim uvjetima uspješno je zaključilo prvi natjecateljski dan.

Trud organizatora iz "Jet Ski saveza Hrvatske", Općine Podstrana i Turističke Zajednice Podstrane koji je u ovaj turistički kraj doveo preko 600 gostiju i znatno popunio smještajne kapacitete, ipak se na kraju isplatio.

Ovom međunarodnom jet ski natjecanju koje se održava pod Visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Dr. Ive Josipovića, u jutarnjim satima ozbiljno je zaprijetilo grmljavinsko nevrijeme,ali su organizatori promijenivši raspored, uspješno odradili prvi plov svih klasa Closed Course dijela natjecanja.

Za nedjelju za koju vrijedi najava znatno boljih vremenskih uvjeta uz drugi plov po svim klasama, za 11 sati i 15 minuta premješten je start RALLYJET RUNABOUT natjecanja,koji počinje atraktivnim startom utrčavanjem natjecatelja u more, startanjem jet skijeva i brzinskom rally utrkom prema plutači na predjelu Lučice Zenta, zatim okretom i uzimanjem kursa prema rtu Gomilica na Braču, te povratkom prema cilju u Strožancu.

Kako ovi morski bolidi postižu brzine i preko 130 kilometara na sat, očekuje se i velik broj gledatelja na plaži i tribinama, koji ni danas nisu izostali. Nakon RALLY JET-a, nastavlja se s 2.plovom CLOSED COURSE dijela natjecanja.

Po utrci se vozi 8 do 14 krugova, a krugovi prosječno traju 60 do 90 sekundi.Ove morske jurilice poznate su po čudesnim ubrzanjima koja postižu, a najboljima je potrebno i manje od 2 sekunde za ubrzanje do 0 do 100 kilometara Prilaz natjecateljskom području na moru osiguran je s područja neposredno uz Lučicu Strožanac, a ulaz za posjetitelje je slobodan.

>> Guinnessov rekorder hoće jet ski na Jarunu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije