Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK SE SPASIO

Aljoša Vojnović: Najdivnija polusezona, nisam se bojao, znao sam da ću zabiti gol!

Aljoša Vojnović
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
01.06.2015.
u 12:04

'Za Osijek se ne igra radi novca jer ja neću ovdje ostati da bih imao najveću plaću. Budem li igrao samo radi novca - odlazim!'

Morao je to biti on! Taj odlučujući jedanaesterac u 87. minuti protiv Slaven Belupa nije mogao pucati nitko drugi nego Aljoša Vojnović. Čovjek u kojega se navijači u Gradskom vrtu kunu otkako se zimus nakon deset godina vratio "kući" samo da pomogne u borbi za opstanak.

- Sve ovo što sam pokušao ove polusezone, palo bi u vodu da nisam uspio izvesti taj jedanaesterac. I ne mislim to zato što je dobro ispalo. I da je kojim slučajem ispalo loše, ja bih taj teret morao podnijeti. Od te uloge nisam mogao pobjeći iako me trener nije odredio. Kada su vidjeli da sam uzeo loptu, bili su u panici, ali ja sam bio u svom filmu i nitko od suigrača nije mi prilazio da mi pokuša uzeti loptu – ispričao je Vojnović.

I noga nije zadrhtala, Karduma je poslao na jednu, a loptu na drugu stranu.

- Dok sam razmišljao gdje pucati, sjetio sam juniorskog finala jednog malonogometnog turnira kad sam vratara gađao u glavu. Nikada me ta taktika nije iznevjerila.

"Aljo! Aljo!", euforično su klicale tribine. Nitko od 7000 navijača nije sjedio dok je Vojnović u posljednjim sekundama utakmice napuštao teren.

- Od samog početka ja sam osjetio tu vibru navijača. Znao sam da će biti dobro, ali ne ovakvih razmjera. U ovoj sam priči ispao junak, ali nipošto ne smatram da je ovaj opstanak samo moja zasluga, svi skupa smo ovo muški izvukli. Nakon utakmice bio sam u gradu i doživio tu euforiju. Ljudi mi prilaze, grlimo se, fotografiramo se, nešto nevjerojatno.

Moralo se jednostavno posložiti da on bude taj koji će staviti točku na "i" Osijekove sezone, međutim utakmica protiv Slaven Belupa mogla bi mu biti posljednja za bijelo-plave. Ugovor mu istječe u lipnju i idući tjedan sjest će za stol s čelnicima kluba.

- Ja u karijeri nisam uzeo neki velik novac.

Otvorilo mi se u posljednjih mjesec dana nekoliko mogućnosti za odlazak van, kao i zimus, ali ovaj put je bolje sređeno pa mogu povesti i obitelj sa sobom.

Vojnoviću odanost i osjećaj odgovornosti spram matičnog kluba ne dopušta da vodstvo bijelo-plavih u pregovorima "vuče za nos" .

- Najiskrenije, bilo bi mi nelagodno igrati u Osijeku i biti najplaćeniji igrač. Ako na koncu odlučim da je novac prioritet, mislim da onda ne bi imalo smisla iz Osijeka iscijediti i posljednju kunu. Onda bi bolja opcija bila otići van i pokušati nešto zaraditi, pa se jednog dana opet vratiti.

>> Osijek ostao u ligi, Istra ide na Sesvete, a Lokomotiva u Europu!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije