Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 41
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'RUSIMA IŠLI NA RUKU'

'Nezadovoljni smo, UEFA ima dvostruke kriterije i oštetila nas je'

Albanija i Srbija
Reuters/PIXSELL
11.04.2015.
u 14:15

I Albanci i Srpski nogometni savez žalili su se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni, odluka se čeka...

Albanski nogometni savez optužio je Uefu za nejednake kriterije. Naime, Srbiji je dodijeljena pobjeda nakon prekinute utakmice kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016, dok je u slučaju nedavno prekinutog meča u Podgorici trijumf upisan Rusima.

Utakmica na stadionu Partizana je prekinuta u prvom poluvremenu zbog drona koji je nosio albansku zastavu, te tučnjave igrača. Iako je sudac procijenio da postoje uvjeti da se utakmica nastavi, Albanci su to odbili, pa je Srbiji dodijeljen trijumf, no istovremeno su joj oduzeta tri boda zbog novih incidenata navijača.

Albanci su više puta isticali da ne prihvaćaju takav rasplet i smatraju da ih je UEFA zakinula, a sve je kulminiralo odlukama koje je Uefa donijela nakon incidenata na utakmici između Crne Gore i Rusije. Golman Rusije Igor Akinfejev je pogođen bakljom u prvoj minuti utakmice, zbog čega je ona prekinuta i poslije pauze nastavljena, da bi je sudac ponovo prekinuo zbog novih incidenata.

Rusima je dodijeljen trijumf na toj utakmici 3:0, Albanci smatraju da se Uefa nije vodila istim kriterijima pri donošenju odluke vezane za utakmicu u Beogradu. I Albanci i Srpski nogometni savez žalili su se Sportskom arbitražnom sudu u Lausanni, odluka se čeka...

>> Incident zbog albanske zastave: Navijač uletio na teren, a srbijanski golman istrgnuo mu je iz ruku

Komentara 3

Avatar alberto_tomba
alberto_tomba
15:15 11.04.2015.

To da UEFA ima dvostruke kriterije nije nikakva novost. UEFA je sponzoruša, tko ponudi više novca dobit će i više prava. Kako to da recimo prvak Makedonije nije igrao u Ligi prvaka nikad od osnutka Lige prvaka? Da li prvak Makedonije je profesionalni klub sa igračima koji žive od nogometa? Ako je onda UEFA mora im omogućiti sudjelovanje ravnopravno u eurokupovima kao i ostalim prvacima iz "zaboravljenih" članica. Politička prepucavanja na stadionima ne bi trebala biti stvar UEFA-e. Jer onda bi mogli po tim kriterijima zatvarati stadione u svakoj državi. Kad tisuće Iraca vikne F*ck the queen, ili tisuće Katalonaca kad psuje španjolskog kralja, pod šta to spada?? UEFA se treba baviti ljudima koji žive od nogometa te im omogućiti dostojno i pravedno natjecanje. Sve ostalo su potpune gluposti. Da se novac od kampanje Stop racism uloži u razvoj istočnoeuropskih liga da budu približno na razini zapadnoeuropskih, to bi onda bilo istinski Stop racism.

TO
tonimohave
18:48 11.04.2015.

Albanians su smisljeno is li na provokacije I zasluzili su poraz ovo sa Crno gorcima je druga prica, golman pogodjen bakljom

MI
mirko0410
22:11 11.04.2015.

uefa nema jasne kriterije, gubi se u kompromisima i biti će sve više nezadovoljnih. Nas su trebali oderati nakon Italije jer smo tamo napravili pravu svinjariju i dobro da nije utakmica prekinut, ali sad nakon Norveške ovo je greška. Tko zna kakva nam još greška-kazna slijedi jer imamo jaku reprezentaciju i mogli bi biti jako opasni u Francuskoj ako nas prije ne zaustave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije