Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Utakmica visokog rizika

Srbija šokirala Albance, zabila dvaput u sudačkoj nadoknadi!

Albanija - Srbija
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
08.10.2015.
u 22:36

Srbi su žestoko protestirali kad im je sudac u 37. minuti poništio pogodak, a čak je došlo i do kratkog sukoba između igrača.

Srbija je šokirala Albaniju na prepunoj Elbasan Areni u pretposljednjem kolu kvalifikacija za Euro 2016.! Slavili su gosti 2:0 golovima postignutim u sudačkoj nadoknadi (Kolarov i Ljajić) i tako pomrsili domaćinu planove oko plasmana na veliko natjecanje. 

Naime, kako je u drugom susretu vodećih momčadi skupine I Portugal pobijedio Dansku (1:0, strijelac Moutinho) Albanci će za izravan nastup u Francuskoj morati slaviti u Armeniji. Portugal je prvi sa 18 bodova (izborio nastup na EP), a slijede Danska (12) i Albanija (11). Danci su večeras odigrali posljednju, osmu utakmicu u ovoj skupini.

Srbima bodovi nisu bili bitni jer od ranije su izgubili izglede za nastup na Euru. No, unatoč tome burno su proslavili pobjedu nad velikim suparnicima koji su ih skupo stajali u ovim kvalifikacijama nakon prekida utakmice u Beogradu zbog nereda. Dron koji je tada letio iznad stadiona noseći zastavu Velike Albanije uzburkao je strasti i uzrokovao metež i tučnjavu na igralištu. 

Utakmica u Elbasanu pak je označena susretom visokog rizika, pa je osiguranje na stadionu činilo čak 1500 policajaca i 400 redara. Tu su bila i tri helikoptera koji su sve pratili iz zraka, a na krovu stadiona bili su i snajperisti.

Policija je nekoliko sati uoči susreta izvršila detaljnu kontrolu stadiona, ali i stanova oko tog sportskog objekta. Na stadionu je bilo 12.000 gledatelja, a zahtjeva za karte čak 60.000. 

Prvo veće uzbuđenje dogodilo se u 37. minuti. Ljajić je zabio pogodak za Srbiju, ali sudac ga je odmah poništio dosudivši prekršaj Tošića na vrataru Berishi. Gosti su žestoko protestirali, čak je došlo i do kratkog sukoba između igrača, ali odlični sudac Talijan Nicola Rizzoli nije promijenio odluku. 

U nastavku obje momčadi imale su nekoliko dobrih prilika, a Srbija je šokirala Elbasan Arenu u sudačkoj nadoknadi. Kolarov je zabio za 1:0 u 91. minuti, a tri minute potom nakon kontre konačan rezultat postavio je Ljajić

 

Dodajmo kako su srbijanski ministri vanjskih i unutarnjih poslova, Ivica Dačić i Nebojša Stefanović, utakmicu pratili u press centru u Luksemburgu.

 

Statistiku susreta pogledajte na portalu Goal.com.

ALBANIJA - SRBIJA 0:2 (Kolarov 91', Ljajić 94')

ALBANIJA: Berisha - Lila (od 46' Kaçe), Hysaj, Xhimshiti, Agolli, Lenjani (od 83' Meha), Cana, Basha, Memushaj, Xhaka - Balaj (od 69' Çikalleshi).

SRBIJA: Stojković - Tomović, Ivanović (od 65' Tošić), S. Mitrović, Kolarov - Matić (od 73' Fejsa), Milivojević - Tošić, Ljajić, Tadić (od 54' Sulejmani) - A. Mitrović

>>Galerija: Utakmica visokog rizika Albanije i Srbije

>>Ključa u Albaniji: 14-godišnji huligan gađao Srbe, Grobari stigli u Elbasan?

Komentara 134

Avatar hugo69
hugo69
22:43 08.10.2015.

Ne kužim zašto svugdje morate bit nacionalisti, hrvat sam ali sam gledao utakmicu i cestitke srbiji xd

Avatar KiM
KiM
22:41 08.10.2015.

Pobjeda za bracu Hrvate!!!

JU
juma
22:54 08.10.2015.

Rezultat me ne čudi. Srbija je kvalitetnija reprezentacija, a osim toga su najjači kada ispadnu iz natjecanja u onim utakmicama koje im rezultatski više ništa ne mogu donijeti. Tu su slično kao i reprezentacija bivše države naprosto nepobjedivi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije