Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rasplet prvenstva

Ako Osijek bude zadnji, onda nema kvalifikacija

25.04.2015., stadion Park mladezi, Split - MAXtv 1. HNL, 30. kolo, RNK Split - NK Osijek. Ivo Susak. Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
30.05.2015.
u 11:45

Za mjesto u Europi još se bore Lokomotiva i Zagreb, momčad iz ulice pjesnika ipak ne ovisi sama o sebi kao dečki s Kajzerice

Kolo prije kraja prvenstva još je neizvjesno tko će zauzeti četvrto mjesto i tako izboriti plasman u kvalifikacije za Europsku ligu. Zadar napušta Prvu HNL zbog nedobivanja licencije, ali ne zna se tko će u doigravanje za ostanak.

Za četvrto mjesto na ljestvici bore se Lokomotiva (45 bodova) i Zagreb (43) – "lokosi" gostuju u Zadru, dok je Zagreb domaćin Istri i "zagrebaše" u Europu vodi samo pobjeda protiv Puljana, uz poraz Lokomotive! U borbi za ostanak Istra ima 35 bodova i gostuje kod Zagreba, Osijek je sa 33 boda domaćin Slavenu Belupu, a Zadar (31 bod), napisali smo, ugošćuje Lokomotivu. Iako je Zadar administrativno izbačen iz Prve HNL (nije dobio licenciju), još je važan čimbenik u ovoj borbi s obzirom na to da posljednjeplasirani klub na ljestvici obvezno napušta prvoligaško društvo!

Dakle, bude li Osijek posljednji, neovisno o izbacivanju Zadra, Prvu HNL napuštaju Osijek i Zadar, a onda nema doigravanja i u ligu izravno ulaze Inter i Sesvete. Taj se scenarij može dogoditi samo u slučaju domaćeg poraza Osijeka protiv Slavena Belupa te pobjede Zadra protiv Lokomotive. Osvoji li Osijek bod, a Zadar pobijedi, klubovi će imati isti broj bodova, a u toj je situaciji Osijek bolji od Zadra (1:2, 4:1, 1:3, 2:1 – svaki je upisao po šest bodova, gol-razlika je 8:7 za Osijek).

Čeka nas iznimno napetih 90 minuta posljednjeg kola HNL-a.

>> Nekorektno je Zadru reći da nema licenciju dok prvenstvo još traje

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije