Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 73
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
struka rekla 'ne'

Akademija odbila Medića, nema sve uvjete za upis

10.05.2014., stadion u Kranjcevicevoj, Zagreb - Druga HNL, 32. kolo, NK Zagreb - NK Rudes. Drazen Medic. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
23.07.2014.
u 14:15

Osnovni kriterij za upis trebalo bi biti znanje, kaže Dražen Medić, koji se prijavio na studij za B licenciju.

Zagrebov predsjednik Dražen Medić, odnedavno (neslužbeno) i prvi čovjek Zagrebove struke, ipak neće moći upisati Nogometnu akademiju HNS-a i, barem u Hrvatskoj, ostvariti svoju ambiciju da postane nogometni trener.

Medić, naime, ne zadovoljava jedan od kriterija za upis na studij za B licenciju: najmanje četiri godine igranja nogometa u seniorima treće, druge ili prve HNL te 1. malonogometne lige. Na koga god se odnosilo, apsurdno je: primjerice, nogometni zanesenjak, nogometaš koji je prekinuo karijeru u ranoj fazi, čak ni s Visokom stručnom spremom, ne može se kod nas školovati za nogometnog trenera.

Medićev slučaj došao je čak i na dnevni red Upravnog vijeća Nogometne akademije, čiji je stav bio nedvosmislen.

– Medić s dokumentima koje je priložio nema uvjete za pristup tečaju. U komunikaciji s ravnateljem i Upravnim vijećem Nogometna akademija odbila je njegov pristup tečaju za B licenciju. Ja sam s njim privatno dobar, no kad je riječ o poslu, ni svojeg brata ne bih mogao upisati na B licenciju – kazao je član Upravnog vijeća Akademije Romeo Jozak.

Ovakav stav začudio je Medića, no nije obeshrabren. Neće odustati.

– Nisam razočaran. To je način funkcioniranja ovog društva u kojemu, na žalost, znanje nije osnovni kriterij. Zašto ja, kao diplomirani inženjer graditeljstva, ne bih mogao postati nogometni trener? Čega se oni to boje? – upire Medić prstom u struku najavljujući kako će nogometnu školu pokušati upisati "negdje drugdje".

On će, naravno, i dalje voditi momčad Zagreba s klupe kao predstavnik kluba. No, i tome će se, najavljuje Jozak, uskoro stati na kraj.

– Ta se funkcija kod nas zloupotrebljava pa ćemo joj u najskorije vrijeme ograničiti ovlasti. Na primjer, nije tajna da je Božidar Miletić iz NK Zadar najdugovječniji trener u Prvoj HNL jer je kao licencirani trener na funkciji predstavnika kluba tri godine pokrivao Zebića, potom i Milina. Sada se i Medić nameće kao predstavnik kluba, stoga ćemo tu funkciju ograničiti na strogo određene aktivnosti. Predstavnik kluba ubuduće neće moći s klupe davati upute igračima. To bismo kažnjavali – kaže Jozak.

>>Medić: Kad vidim da više ne mogu biti trener, bez problema ću se povući

>>Rijeka okrenula susret protiv Zagreba, Kramarić zabio dva gola

Komentara 2

HA
harakiri
21:07 23.07.2014.

ovo je apsurdno, mnogi veliki treneri (npr Jose Mourinho) nikad nisu igrali nogomet

RA
rada1811
23:06 23.07.2014.

Treba ga u bolnicu poslati,on bi mogao i operirati

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije