Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
drulovićev nasljednik

Advocaat preuzima Srbiju, drugi stranac na klupi nakon Clementea

dick advocaat
DPA/PIXSELL
22.07.2014.
u 11:19

Srbijanski savez iskazao je interes, pričali smo, a oni imaju sjajnu momčad, s kojom se možemo potpuno koncentrirati na izazove za Euro 2016 - rekao je 66-godišnji stručnjak.

Dick Advocaat, iskusni nizozemski trener, od 1. kolovoza preuzet će reprezentaciju Srbije, pišu srbijanski mediji.

Nakon kraha u kvalifikacijama za SP-u Brazilu i smjene Siniše Mihajlovića, vršitelj dužnosti izbornika nakratko je bio Ljubinko Drulović, a sad je srbijanski savez potpisao dvogodišnji ugovor s Advocaatom. Nizozemac je prošle sezone vodio AZ Alkmaar i, kako kaže, zasitio se vođenja klubova.

- Nisam htio ponovno raditi kao trener nekog kluba. S druge strane, ponuđen mi je i ugovor u Južnoj Africi, ali to mi je zaista predaleko. Srbijanski savez iskazao je interes, pričali smo, a oni imaju sjajnu momčad, s kojom se možemo potpuno koncentrirati na izazove za Euro 2016 - rekao je 66-godišnji stručnjak, bivši izbornik Nizozemske, Belgije, Južne Koreje, UAE-a i Rusije.

Suparnici Srbije u kvalifikacijama za EP će biti Portugal, Danska, Izrael i Albanija.

Dodajmo kako ovo nije prvi puta da stranac vodi srbijansku reprezentaciju, budući da je 2006. i 2007. godine izbornik bio Španjolac Javier Clemente. Iako je Španjolac uspio steći simpatije igrača i javnosti, njegov mandat bio je neuspješan jer je Srbija u kvalifikacijama bila treća iza Poljske i Portugala te nije nastupila na Euru 2008. godine.

>>Srbija ostala bez izbornika: Mihajlović preuzima Sampdoriju

Komentara 3

Avatar white socks
white socks
13:25 22.07.2014.

Ako je dobar advokat tj. odvjetnik, možda izbori koji bod za zelenim stolom. Na zelenom terenu nema šanse.

TO
Tot
12:51 22.07.2014.

ne može njima nikaki advokat pomoći njima treba katarza

Avatar taqa
taqa
18:00 22.07.2014.

Došo Djoka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije