Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izbornik Srbije

Advocaat: Moji igrači pokazali su ljudskost i kulturu

Dick Advocaat
Foto: Reuters/PIXSELL
16.10.2014.
u 17:31

– Riječ je o evidentnoj provokaciji koja svojim negativnim učinkom zadire u osjećaje srpskog naroda. Uefa se ozbiljno mora pozabaviti ovim problemom

Izgred koji se dogodio na utakmici kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije i dalje je glavna tema u svijetu sporta. Reakcije dolaze sa svih strana, a oglasio se i Dick Advocaat, nizozemski strateg koji je nedavno postao drugi stranac u povijesti na klupi "orlova".

– Riječ je o evidentnoj provokaciji koja svojim negativnim učinkom zadire u osjećaje srpskog naroda. Uefa se ozbiljno mora pozabaviti ovim problemom jer bi eventualno ponavljanje ovakvog čina izazvalo napetosti diljem svijeta i štetno utjecalo na nogomet – rekao je Advocaat te nastavio:

– Zadovoljan sam ponašanjem svojih igrača koji su pokazali visoku razinu profesionalizma i ljudske i sportske kulture. Ostaje žal što u lijepom ambijentu pred našim navijačima nismo dobili priliku ostvariti važnu pobjedu. Ipak, vjerujem da ćemo nastaviti s dobrim radom i plasirati se na Europsko prvenstvo.

Podsjetimo, utakmica je prekinuta pred kraj prvog poluvremena nakon što se na stadion spustila bespilotna letjelica sa zastavom velike Albanije, nakon čega je došlo do tučnjave.

>>Igrač Splita u paklu Beograda: Svi su nas tukli, a ja cijelu noć nisam spavao

>>'Nećemo dopustiti da se Srbi, koji su izvršili nasilje, prikazuju kao žrtve!'

Komentara 6

DU
Deleted user
17:43 16.10.2014.

Srpski igraci su profesionalci i ne mogu raditi sto zele. U ugovoru im stoji da politiku moraju zaboraviti. Tako je svugdje u velikim klubovima. Nepostovanje ugovora povlaci njegov raskid ili novcanu kaznu. Na primjer , Ivanovic je igrac Chelsea i to ne smije nikada zaboraviti , cak i kad igra za repku .

MA
Majur
17:40 16.10.2014.

Šta ti znaš o osjećajima bilo kojeg naroda sa balkana... ili o povijesti.... tvoji UN vojnici su se u Srebrenici pokazali.....

DU
Deleted user
17:38 16.10.2014.

Dick je poznat po tome sto je za njega samo lova vazna. Nizozemac. Isti su kao Skoti , Jevreji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije