Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Europska liga

Antolić presudio Petrolulu, Dinamo osigurao novu europsku jesen!

Duje Čop
Foto: Marko Lukunć/PIXSELL
1/9
28.08.2014.
u 23:05

Dinamo je tako stigao do još jedne pobjede, bilo je to potpuno zasluženo i s ukupnim rezultatom 5:2 preko Petrolula je ušao u skupine Europske lige

Dinamo je ostvario još jedan uspjeh i osmi put zaredom plasirao se u skupine jednog od europskih natjecanja. Plavi su imali prednost iz prve utakmice protiv Petrolula 3:1, a u četvrtak navečer na Maksimiru su pobijedili 2:1 i potvrdili prolaz dalje. Pogodak za hrvatskog prvaka zabili su Duje Čop i Domagoj Antolić, a za Rumunje Albin.

Sjajni Duje

Utakmica je počela vrlo žustro i dinamično, a prvu pravu priliku imali su gosti, Tamuz je pobjegao obrani Dinama, ali je pogodio vratnicu. A u 22. minuti Duje Čop prihvatio je odličnu loptu Machada i izašao sam pred vratara te mirno poentirao. Nastavio je tako svoju sjajnu formu, bio mu je to deveti pogodak u devetom nastupu ove sezone za Dinamo i sigurno je još jednom zapisan u bilježnicu skauta koji su ove večeri pohodili Maksimir.

- Igrači su ispunili sve što smo od njih tražili, imamo dobar rezultat, a u nastavku ne treba srljati, samo pametno odigrati, govorio je u poluvremenu Mamićev pomoćnik Damir Krznar.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

A Dinamo je upravo tako odigrao u nastavku, kontrolirao je susret i bio bolji, ali opet mu se dogodio trenutak nesmotrenosti koji je Petrolul iskoristio u 61. minuti kada je Albin izjednačio na 1:1. Rumunji su nakon tog gola krenuli u napad, ali Dinamo nije paničario i uspio se obraniti, da bi u završnici susreta zagrebački klub ponovno bio bolji. Soudani, Čop i Ćorić imali su dobre prilike, Brozović prijetio iz daljine, a na kraju je prekrasnim pogotkom cijelu priču zaključio Antolić duboko u sudačkoj nadoknadi.

Puno potencijala

Dinamo je tako stigao do još jedne pobjede, bilo je to potpuno zasluženo i s ukupnim rezultatom 5:2 preko Petrolula je ušao u skupine Europske lige. Pred 'modrima' je još šest europskih utakmica ove jeseni, a svi se nadamo da će ostaviti bolji dojam nego lani. Ova momčad ima potencijala i mogla bi priuštiti navijačima puno veselja. Tko zna, uz malo sreće mogla bi i prezimiti u Europi!

Europska liga, doigravanje:

Dinamo - Petrolul 2:1 (Čop, Antolić/ Albin)

>>Oproštaj od Europe: Hajduk na prepunom Poljudu nije uspio zabiti

>>Rijeka razbila Sheriff u gostima i ponovno ušla u Europsku ligu!

>>Torino zabio iz jedanaesterca i ispratio Split iz Europe

Komentara 41

IN
Ineboimorejeplavo
21:25 28.08.2014.

bravo Duje, a hajdug ga potira........hi hi

DI
dinamojavolim1
22:56 28.08.2014.

samo ti gledaj tursku seriju i pun poljud dinamo ce za to vrijeme igrat u europi

DI
dinamojavolim1
21:22 28.08.2014.

ajmoooooo dinamoooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije