Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
01.12.2013. u 12:00

Premijer očito ne voli kad predsjednik preuzima inicijativu

Oni koji dobro poznaju predsjednika Josipovića kažu da ga nikada nisu vidjeli tako bijesna kao dan nakon debakla državnog vrha u Vukovaru. Samozvani stožer “zauzeo” je grad i potpuno ponizio trojicu predsjednika i sve ministre, kojih je ove godine bilo više nego ikada. Tako nešto u Europi nikada se nije dogodilo – do sada. I to pred očima šokiranih stranih diplomata. Zato je predsjednik s pravom bio ljutit i zato je u razgovoru za Obzor prozvao obavještajne i sigurnosne službe, najavio istragu ali i razgovor s premijerom.I onda je uslijedio hladni tuš.

Za premijera Zorana Milanovića sve je to ipak samo pitanje “hrvatske kulture i bontona”. Dečki su se, valjda, malo zaigrali. Kao da poručuje kako on nije tako tašt kao “onaj s Pantovčaka”. I u tome je problem. Premijer očito ne voli kad predsjednik preuzima inicijativu. Iako će to obojica demantirati, jasno je da su im odnosi na dosad najnižoj razini. Komuniciraju kad baš moraju. Možda je jedan od razloga i to što je razmak na rang listi popularnosti između njih dvojice dramatično prevelik. No, je li predsjednik dobio “detaljan izvještaj” tajnih službi? Je li pozvao premijera na razgovor, kao što je najavio? To se ne zna. I kao da bi sada svi što prije sve zaboravili. Ali neće im to dozvoliti oni koji su organizirali vukovarsku “podjelu na dvije kolone”.

Referendum o braku i najavljeni, o ćirilici, dijeli i cijelu Hrvatsku na kolone.

Josipović je prozvao i HDZ-a za sudjelovanje ili organizaciju vukovarskih događaja. Vesna Pusić teško optužuje govoreći o “stranačkoj miliciji”. Samo ukazanje stožera veliki je poraz i samog Tomislava Karamarka. Ako HDZ kao ozbiljna parlamentarna stranka doista ne stoji iza tzv. “desne revolucije” i planskog raspirivanja ultrakonzervativizma, onda je jasno da Karamarko nije uspio preuzeti desnu uzdu u svoje ruke. Nije ovdje riječ o običnoj, dosadnoj i apatičnoj desnoj izvanparlamentarnoj opoziciji. Ovdje riječ o ulici.

Paradoksalno, ali možda bi bilo bolje da iza svega stoji HDZ.

Komentara 1

Avatar mijan
mijan
07:26 02.12.2013.

Zar je moguce da je ovdje rijec o ulici ? Sto su ulica npr. branitelji, protjerani, silovane zene, roditelji bez grobova sinova ? Nedostaje objektivna analiza ucinjenog ili barem dobre volje sva tri pretsjednika prema nabrojanima ! Pogotovo je to sada ocito, nakon referenduma, jer to podsjeca na ulicu. Ipak, nije proslo, hvala puku !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?