Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
19.01.2014. u 09:24

Velike HTV-ove Zvijezde Denis Latin i Branimir Bilić ne mogu dobiti svoje emisije ni na jednom od četiri programa nacionalne TV kojom sada haraju politički podobni amateri što vode negledljive emisije.

PERVANOV DNEVNIK

Nedjelja, RTL 2, 22.45

Nekoliko puta emitirana nam je najbolja stvar ovoga tjedna: spot s tužnom glazbom, tužnim predsjednikom vlade, tužnijom ministricom Opačić i apelom “pomozimo Vladi”. U žestoku satiru preokrenuta je svima poznata forma kojom se želi, pozivom na broj, pobuditi suosjećanje s onima koji su neizlječivo bolesni ili siromašni, ili im treba novac za pužnice, za operacije u inozemstvu, za sanitarni čvor u trošnoj kućici samohrane majke s troje dječice i sl. Uvijek smo pomagali. Iako su Hrvati narod sastavljen od izuzetno solidarnih pojedinaca, ovaj put nitko neće telefonirati na broj koji je objavljen jer svima je odmah jasno da broj ne postoji, a i cijena poziva je plod mašte: samo 1750 eura po minuti. Pomozimo Vladi! Nikad dirljiviji poziv nije bio upućen jer neizlječivom gospodarskom stanju države, sve dok je predsjedniku Vlade ekonomija dosadna (zna “The Economist”), potrebna je samo tiha sućut.

3 Vijenca

DNEVNIK

Ponedjeljak, HRT 1, 19.30

Voditelj Stipe Alfier na putu je oporavka, pa je još samo večeras otvorio dnevnik pozdravom i rečenicom koju izgovara tako kao da vam priopćuje da ste uhićeni: Dobro večer. Ostanite uz dnevnik. Tanka je crta između sugestije i naredbe, i lako ju je prijeći, pa bi voditeljeva nehotično kriva poruka bila manje strašna da je još dodao: Uhapšeni ste. U informativnom pogonu HTV-a, prema dojmovima onih koji tu rade 20-ak godina, zavladao je neviđeni kaos, jer je broj urednika narastao do rekorda – ima ih 24 – a među njima nema nikoga tko bi znao odlučiti o bitnim stvarima. Kruži crna šala da na jednog novinara dolaze četiri urednika. Velike HTV-ove zvijezde Denis Latin i Branimir Bilić ne mogu dobiti posao ni na jednom od četiri programa nacionalne TV kojom sada haraju politički podobni amateri i njihove negledljive emisije. Ovakav tretman Bilića i Latina nikome od zaposlenika ne obećava ništa dobra.

Kaktus

DNEVNIK

Utorak, Nova TV, 19.15

Voljeni i mili franjevac-intelektualac Duda Bonaventura, to se zna, jedan je od ljudskih ukrasa našeg glavnog grada Zagreba. Njegov 90. rođendan zabilježili su u svojim dnevnicima i Nova TV i HTV, a HTV je k tome još u svojim “Vijestima iz kulture” dala rodu glas briljantnim prilogom novinarke Line Kežić, rijetkim po pravoj mjeri emotivnosti prema subjektu, bez koje je nemoguće išta suvislo reći o slavljeniku koji je tolike ljude, i vjernike i nevjernike, i obrazovane i one skromnijeg obrazovanja, oduševio svojom osobnošću i svojom intelektualnom snagom. Godinama je najčešće bio spominjan njegov prevoditeljski doprinos u radu na izdanju Biblije, a sad smo iz njegova svjedočenja mogli čuti da je on rođeni propovjednik, što mogu potvrditi svi koji su ga ikada slušali. O njegovu zdravlju, osim njegova govora i izgleda, svjedoči i to da je na razgovor za TV zaboravio ponijeti štap.

Četiri vijenca

BUJICA

Srijeda, Z 1, 20.00

Voditelj Velimir Bujanec (Osječka TV) počeo je novu seriju svojih “Bujica” sažetkom najnovijih zbivanja: emisija je išla na tri televizije, onda je voditelj otišao u Remetinec, izašao, a sad je preuzima sedam lokalnih televizija. Ako me još jednom zatvore, možda ću završiti na HRT-u, priča g. Bujanec koji je u svojoj prvoj emisiji imao vrlo ozbiljnog gosta. On je g. Vice Vukojević. Prema vlastitim riječima, na TV je zadnji put bio u prošlom stoljeću, pa je to teže razumjeti potez g. Bujanca koji je najprije najavio da je g. Vukojević odbio pozive drugih TV kuća, a onda je dragocjene minute svoje emisije prepustio još i g. Perkoviću i Spasiću. Od ove dvojice službenika zloglasne Službe nismo čuli ništa nova. Njihovo uvrštenje u emisiju možda je posljedica nepotrebne voditeljeve treme. “Bujici” je zajamčena gledanost jer publika koja uživa u njenim sadržajima zna da ih ne će naći na drugim TV.

Kaktus

LABIRINT

Četvrtak, HRT 1, 21.00

Tradicionalno neuvjerljivi voditelji najavili su četiri odlične teme: Imunološki zavod, Karlovačka banka, uništavanje spomenika ratnom komunizmu, tj. “narodnooslobodilačkoj borbi” i dirljivu reportažu o Dubravki Glavaš – osobi godine, a dobili smo tri odlična reportažna priloga. Imunološki zavod pokazan nam je kao tužan slučaj iznenadnog otkaza zaposlenicama koji ostaju bez sredstava za uzdržavanje svojih obitelji. Karlovačka banka je pravo otkriće: obitelj Šola je osumnjičena za financijske malverzacije, a onda je cijela bombastična akcija zapela do dana današnjega. O uništavanju spomenika, nažalost, dobili smo jedinu lošu reportažu, opterećenu klišejima komunističke historiografije, no zato je Dubravka Glavaš bila pravi biser “Labirinta”. O njoj se sve zna, dala je otkaz da bi njena kolegica ostala na poslu, ali sve je drukčije kada se uživo vidi koliko je to draga osoba.

Vijenac

POLIGRAF

Petak, HRT 4, 23.05

Ime ove radijske razglabalice nastalo je spajanjem riječi politički i grafikon, bar tako glasi službena zapreka najnormalnijoj asocijaciji kad se čuje poligraf: detektor laži. Budući da se snima u tijesnom studiju Hrvatskog radija (idućeg tjedna voditelj je Mislav Togonal), svi gosti i voditeljica Milena Jukić Ugrin često su u istom kadru, pa se lijepo vidi kad netko od gostiju, umjesto da pristojno sluša druge, črčka po papiru, koluta očima ili nastoji proizvesti ironičan smiješak. Najtužniji je trenutak kad današnji gosti, usred rasprave o isključenju g. Čačića, složno stavljaju ogromne staromodne slušalice iz nekog davno minulog doba. Nova i odlična bila je primjedba prof. dr. Ivana Rimca da se ne može govoriti kako se prometna nesreća može svakome dogoditi jer to znači da su prometni propisi i zakoni suvišni. Četvero gostiju i voditeljica složili su se s ovom dijagnozom slučaja Č.

Vijenac

BAZILIKA SRCA ISUSOVA

Subota, HRT 4, 7.46

Odličan dokumentarni film autora Ninoslava Lovčevića proizveden je i emitiran 2012. godine, u povodu stote obljetnice crkve u Palmotićevoj ulici, čije je službeno ime Bazilika Srca Isusova. Crkva je, kaže arh. Tomislav Premerl, građena od 1901. do 1903. godine, a unutrašnjost je potpuno opremljena 1912. godine. Isusovac dr. Vladimir Horvat objašnjava da je crkva, druga po veličini poslije katedrale, trebala ulicom biti spojena sa Zrinjevcem, ali je voljom tadašnjeg liberalnog gradonačelnika ta ulica pomaknuta 15 metara. O popularnosti crkve u Palmotićevoj svjedoči i nadimak Palma, kako su je davno nazvali brojni vjernici, među njima osobito studenti koji su na misu u 11 sati nedjeljom dolazili zbog čuvenih propovijedi. Kompetentni Lovčevićevi sugovornici (provincijal dr. Ivan Macan, dr. Mijo Nikić, dr. Stanislav Kos, prof. Radovan Grgec) bili su dostojni tumači stogodišnje tradicije omiljene Palme.

Vijenac

>> RTL-ov Exkluziv tabloid odlično odglumio perjanicu društvenokritičke TV misli

Komentara 22

AS
asi2013
09:56 19.01.2014.

Što se tiče političkih emisija, većina je splaćina! Jedine emisije koje gledam jest Marko Jurić, Ozana iz Oluje, Bujanac, neke emisije Vinkovaca. Jedno je sigurno! Političke emisije sa HTV nisam odavno pogledao, a nije mnogo bolji RTL i Nova. Žalosnoo je to da naletim na Josipovića i njegove partizane. On jest predsjednik Hrvatske, poštivam glasove koje je dobio, ali on nije moj predsjednik. On je mene sa svojim petokrakama, Perkovićima i zmijama svršena stvar.

AB
abendblatt
10:26 19.01.2014.

Lustraciju treba poceti na HRT-u, pa zatimu pravosudju i t.d., bez rekonstrukcije HRT ne moze efikasno funkcionirati.

ST
stjepanrdc
10:11 19.01.2014.

Latinu svakako treba zabraniti na svim tv jer siri govor mrznje!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije