Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pod okriljem noći

Ustaška obilježja osvanula na pravoslavnoj crkvi u Dubrovniku

crkva dubrovnik (1)
Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL
1/5
Autori: ba/VLM, d.iv/VLM
03.09.2013.
u 10:32

Pravoslavna crkva u Dubrovniku dočekala je jutro ispisana brojnim grafitima, porukama mržnje i ustaškim obilježjima

Nepoznati autor/i, grafitima, ustaškim obilježljima i uvredljivom porukom ministru unutarnjih poslova Ranku Ostojiću, oskvrnuli su pravoslavnu crkvu u gradskoj jezgri Dubrovnika, piše portal dubrovacki.hr

Podrška Vukovarcima, koji ne žele prihvatiti dvojezične ploče u svom gradu do temelja srušenom u Domovinskom ratu, dolazi na neprihvatljiv način potenciranjem ustaštva, govora mržnje i primitivizma kojem je spomenička baština poslužila kao ploča za pisanje. Niz ksenofobičnih grafita osvanulo je i u Ulici Bartola Kašića u Novoj Mokošici.

O transparentu i grafitima, policija je obavijestila Državno odvjetništvo u Dubrovniku. Kažu da su u tijeku policijski izvidi kako bi se pronašli počinitelji.

O vandalizmu se na službenim stranicama Grada Dubrovnika oglasio i gradonačelnik Andro Vlahušić:

- U ime Grada Dubrovnika i Dubrovčana izražavam najoštriju osudu i zgražanje nad porukama mržnje i fašizma na dubrovačkim ulicama.  Autori ovih skandaloznih grafita teško se mogu smatrati Dubrovčanima i nikako nisu dionici dubrovačkog duha tolerancije, razumijevanja i uzajamnog poštovanja koji se među ljudima na ovoj hridi razvijao više od tisućljeća. Čudi nas ovakav primitivan čin netolerancije, kojeg u Dubrovniku nije bilo ni tijekom Domovinskog rata niti u teškim poratnim vremenima, poručio je Vlahušić i dodao kako se nada da će krivci biti uhvaćeni u najkraćem mogućem roku.

>> U Vukovaru se nastavlja buna protiv ćirilice, dolazi i Thompson?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije