Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Broje ih

Stožer još bez precizne brojke prikupljenih potpisa

igor gavrić
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
04.12.2013.
u 14:47

Još uvijek brojimo prikupljene potpise. Mislimo da ćemo punu informaciju imati u četvrtak ili petak kada ćemo izaći u javnost sa svim podacima, najavio je glasnogovornik Stožera Igor Gavrić

Iako su najavljivali Stožer za obranu hrvatskog Vukovara danas ipak nije izašao u javnost sa preciznom brojkom prikupljenih potpisa za raspisivanje referenduma o promjeni uvjeta na osnovu kojih se može u nekoj jedinici lokalne samouprave uvesti dvojezičnost.

– Još uvijek brojimo prikupljene potpise. Mislimo da ćemo punu informaciju imati u četvrtak ili petak kada ćemo izaći u javnost sa svim podacima, najavio je glasnogovornik Stožera Igor Gavrić. Kaže i kako poslije najava premijera Zorana Milanovića da unatoč prikupljenim potpisima referenduma ipak neće biti bilježe pozivanje županijskih koordinatora Stožera za prikupljanje potpisa na obavijesne razgovore u policiju.

– Nekoliko naših županijskih koordinatora je već pozivano u policiju na obavijesne razgovore. Zadnji među njima je Zoran Buzdovačić iz Splitsko – dalmatinske županije, rekao je Gavrić. Da je bio u policiji, i to na telefonski poziv, potvrdio nam je i sam Buzdovačić.

– Nazvali su me telefonom i zatražili da dođem u policiju. Interesirali su jesam li imao potrebne lokacijske dozvole za sva mjesta na području županije gdje smo prikupljali potpise. Malo sam iznenađen tim jer je to van policijskih ingerencija. Zašto to rade ne znam. Moje mišljenje je da pokušavaju da vrše pritisak kako bi srušili ovo što smo radili zadnjih 15-ak dana. Koliko znam vrše se dvostruke provjere. Nazivaju se općine i gradovi u cijeloj državi sa osnovnim upitom jesu li nam izdali potrebne dozvole ili ne, rekao je Buzdovačić. Kaže i kako se u policiji zadržao 10-15 minuta i da je cijeli raugovor prošao bez ikakvih problema.

>>U nekim općinama ćirilica bi 'preživjela'

Komentara 22

Avatar imotska115
imotska115
15:37 04.12.2013.

Opet ista pijesma, razbi jos i ovo malo demokracije sto je ostalo. Naravno da pokusavaju ucint sve sto je moguce da uniste ne samo referdndum nego i Hrvatsku i volju gradana.

GU
gummybear
17:31 04.12.2013.

Odluka je na vladi. Ili referendum ili prosvjedi, pa neka biraju što je jeftinije.

VE
verakruz
18:17 04.12.2013.

Ovaj referendum nije uskraćivanje prava nekoj nacionalnoj manjini, nego spriječavanje patnje većinskog naroda, koji je klan, silovan, ubijan, protjerivan u znaku ćirilice. Vlast je kriva što je uopće došlo do referenduma. Oni su također izvršili teror nad vlastitim narodom i rekao bih čak drugu agresiju, na svoj narod u svojoj državi! Ne znam kako se to zove, jer je to nezabilježeno u povijesti!!! Ova vlast je zaslužila da ode bez imalo pijeteta, iako će biti na neslavnom posljednjem mjestu u povijesti Hrvatske države!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije