Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
usred prikazivanja

Mandeline kćeri: Ne prekidajte premijeru filma u čast oca

Nelson Mandela
Foto: PA/Pixsell
06.12.2013.
u 07:49

Vijest o Mandelinoj smrti u Londonu oglašena za vrijeme premijere novoga filma o njemu, Dug put do slobode. Na prikazivanju su bile i dvije najmlađe Nelsonove kćeri, koje su otišle odmah čim su doznale. Nakon filma održana je minuta šutnja, žaljenje izrazio i britanski princ William

Veliki afrički i svjetski državnik umro je kad se u svijetu prikazuje novi film o njegovu životu - Mandela: Dug put do slobode. Tužna vijest u London je stigla točno na kraju premijere u četvrtak navečer. AP piše da se počelo govoriti o kraju emitiranja (u publici je, među ostalima, bio i princ William), kad su dvije najmlađe Nelsonove kćeri ustale i rekle: "Ne prekidajte film" - otkrio je glasnogovornik producenta filma.

Kćeri su, čim se doznalo za očevu smrt, napustile londonsku premijeru, no emitiranje je nastavljeno, nakon čega su uzvanici ustali i održali minutu šutnje.

- To je izuzetno tužna i tragična vijest - imao je za reći britanski prijestolonasljednik William. Inače, Mandelina kći Zindzi na putu u kinodvoranu na crvenom je tepihu u Londonu kazala, na upit o stanju svog oca:
-  Tata je dobro, on je samo tipični 95-godišnji krhki starac...

Idris Elba, koji u Dugom putu do slobode glumi Mandelu, bio je pogođen viješću o smrti.
- Žalosni smo svi u svijetu, i suosjećam s Madibinom obitelji (Madiba je ime Mandelina južnoafričkog plemena, što otprilike znači poštovani), izgubili smo jednu od najvećih osoba u povijesti, a ja sam počašćen što sam ga utjelovio -  rekao je Elba.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije