Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hajduk

Napokon je vrijeme da Tudor pusti mlade u igru

Hajduk Lokomotiva
Tino Juric/PIXSELL
22.04.2014.
u 21:28

– Hajduk nam je uvijek stvarao prevagu u sredini, to smo htjeli izbjeći. I u tome smo uspjeli (?!)

Bod protiv Lokomotive važan je za Hajduk jer je osigurao nastup u Europi. Naime, Lokomotivi sada bijeli, četiri kola prije kraja, bježe 12 bodova, imaju bolji međusobni skor i Europa, pa makar i s četvrtog mjesta, više im ne može umaći. Kakva vremena za Hajduk, pohvalan je doseg kad osiguraju igranje u Europi. Hajduku igranje u drugom pretkolu Europske lige ne bi trebalo izmaći, devet je bodova prednosti ispred Splita i bilo bi pravo čudo da momci s Poljuda ispuste tu prednost. Ali kako momčad Igora Tudora igra i izgleda u posljednje vrijeme, sve je moguće. Uostalom, u posljednjih osam kola Hajduk je osvojio 9 od 24 boda (gol razlika 10:16), Split je u istom periodu osvojio sedam bodova više.

Protiv Lokomotive moglo i je moralo biti drugačije. Da Franko Andrijašević nije u 60. minuti isključen, teško bi momčad Tomislava Ivkovića do boda.

– Bit će kažnjen za nesmotren prekršaj – govorio je Tudor.

Zaista, Andrijašević je napravio dva glupa prekršaja za žute kartone, oba na centru. Ako je treneru želio dokazati da može uklizavati i biti agresivan, izabrao je pogrešan način.

Začuđujuće je zvučalo Ivkovićevo objašnjenje nakon utakmice zbog čega je zaigrao bez klasičnog napadača, sa šest vezista. A napadača Budimira ubacio je tek u 54. minuti:

– Hajduk nam je uvijek stvarao prevagu u sredini, to smo htjeli izbjeći. I u tome smo uspjeli (?!).

Jedini je problem što je do Budimirova ulaska Hajduk vodio sa 2:0. Toliko o uspješnoj taktici. Gol za 2:2 Lokomotiva je postigla iz zaleđa, a igrača više nije uspjela dodatno materijalizirati. Protiv Hajduka to ne bi trebalo biti teško, Splićani jednostavno ne znaju igrati kada imaju igrača manje. A treneri se olako zalijeću s izjavama. Tako Ivković mrtav hladan kaže da je Lokomotiva bila bolja, da je zaslužila pobjedu. Gubila je sa 2:0, nije iskoristila igrača više, dala je gol iz zaleđa... Pa na kojoj je utakmici bio Ivković?!

Tudor pak do kraja sezone traži još neke odgovore, valjda će prigodu dobiti Vasilj, možda ozdravi i Anđelković, a i Uzbekistanac Abduholikov trebao bi pokazati da zaslužuje mjesto u ljetnom kadru. Završnica prvenstva idealna je da Tudor napokon podari prigodu klincima poput Balića, Bashe, Vlašića, pa i ponekom juniorskom stoperu. Jer, odu li Maloča i(li) Milović, eto velikih problema u novoj sezoni.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije