Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zašto volite electro swing?

Vodimo vas na koncert Parova Stelara!

Parov Stelar
Foto: Promo
1/2
31.03.2017.
u 11:19

Parov Stelar, začetnik electro swinga priprema koncertni spektakl u Domu Sportova

Uključite se u nagradni natječaj do 3. travnja u podne jer 5 najkreativnijih odgovora na pitanje ''Zašto volite electro swing?'' nagrađujemo s 2 ulaznice za koncert 7. travnja!

Austrijski će glazbenik, u sklopu turneje ''The Burning Spider'' i skorašnjeg izlaska albuma, 7. travnja održati koncert s pratećim bendom u zagrebačkom Domu Sportova.

U svijetu glazbe, poseban status uvijek su uživali glazbenici čiji je doprinos bio otkriće nekog novog glazbenog pravca ili fuzije. U tu kategoriju inovatora ulaze, nedavno preminulI, Chuck Berry, The Doors, The Ramones, Sugarhill Gang ili The Prodigy... Elektronička glazba je, novim tehnologijama, omogućila novi pristup i kreativcima koji recikliraju, remiksiraju i sampliraju. Jedan od njih upravo je Marcus Füreder, poznatiji kao Parov Stelar koji je, nakon bavljenja techno i house glazbom, 2004. odlučio objaviti rezultate svojih eksperimenata. U singlu ''Kiss Kiss'' po prvi je put upotrijebio segmente swinga, a danas je taj EP poznat kao prvi electro swing singl. Marcus je istu formulu ponovio i na svom prvom albumu ''Rough Cuts'' koji mu je donio svjetsku slavu i naslov začetnika novog žanra. Njegovi albumi ''Coco'', ''The Princess'' i ''The Demon Diaries'' sadrže samplove legendi kao što su Duke Ellington, Billie Holiday ili Glenn Miller, a hitovi poput ''Libella Swing'', ''All Time'' ili ''Clap Your Hands'' osvojili su plesne podije diljem svijeta.

Parov Stelar otišao je korak dalje i u scenskom nastupu, okupivši 2005. Parov Stelar Band. Podatak da je dosad odsvirao gotovo 700 koncerata, govori u prilog tome da Zagreb očekuje koncertno/plesni i vizualni spektakl, u kojem će se kao predgrupa pojaviti i Roppongi Red, zagrebačko-bečki kolektiv s afinitetima ka elektroničkoj i klupskoj glazbi. Bit će to pravi live party, koncert nakon kojeg će vas zaboljeti noge od plesanja!

Savjet svim zainteresiranima je - požurite po svoje ulaznice! Možete ih kupiti u sustavu Eventima, Dirty Old shopu ili Dallas Recordsu Zagreb. Interes za sve koncerte u sklopu ''The Burning Spider'' turneje je ogroman, a posebno za one koji će se održati neposredno prije ili poslije objave albuma, u koje spada i nastup u Domu Sportova.

Parov Stelar je, u dosadašnjim medijskim istupima, garantirao odličnu zabavu i izražavao simpatije prema hrvatskoj publici, a otkrio je i da je, kao dijete, ljetovao u Istri te kako ga za Hrvatsku veže i prva ljubav.

Budite kreativni u svojim odgovorima jer nagrađujemo samo 5 čitatelja!

Dobitnici su:

Mirjana Cvetljanin 
Marko Knezović 
Katarina Katušić 
Ivan Kleković
Stanko Katić 

Čestitamo!

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?